Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Νίκος Φίλης: «Άνω ποταμών» το ΠΟΤΑΜΙ; (video)

γράφει η Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Άνω Ποταμών, το ΠΟΤΑΜΙ;» είπε χαριτολογώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει μια λογική
απάντηση στον ισχυρισμό του βουλευτή του Ποταμιού, Χ. Θεοχάρη, ότι είναι «δυσδιάκριτες οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.».

Αμέσως μετά ο κ. Θεοχάρης προσδιόρισε ότι το κόμμα του «δεν είναι ούτε μνημονιακό, ούτε αντιμνημονιακό» γιατί προφανώς τα πολιτικά αυτά όρια, δύσκολα μπορεί να τα διακρίνει.


Άλλωστε γι' αυτό και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προθυμοποιήθηκε να του τα υπενθυμίσει στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 απαριθμώντας τις διαφορές αυτής με την προηγούμενη διακυβέρνηση ανάμεσα στη μείωση των συντάξεων και τη μη μείωση τους, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων ή την αποκατάστασή τους, στα φορολογικά, αν θα φορολογούνται οι αγρότες ή όχι, ή οι αγροτικές επιδοτήσεις από το πρώτο ευρώ!

Ανήκετε στο «ίδιο σύστημα διακυβέρνησης» με τη Ν.Δ. και ειδικά εσείς προέρχεστε και από αυτό», επεσήμανε ο Νίκος Φίλης. Μάλιστα ενδεικτική του πνεύματος διακυβέρνησης που προωθούσε ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων της κυβέρνησης Σαμαρά Χ. Θεοχάρης ήταν η καταγγελία πριν λίγο στη Βουλή του πρωθυπουργού ότι διόριζε εφοριακούς μετά από e-mail των κομματικών στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης!


Ν. Φίλης: Ανάπτυξη και μείωση του χρέους πάνε μαζί, όχι μέτρα ύφεσης

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ώστε να μην υπάρχουν μέτρα οριζόντια και υφεσιακά και να επιτευχθεί συμφωνία για την ανάπτυξη και τη μείωση του χρέους, τόνισε ο Ν. Φίλης ενώ παραδέχθηκε ότι οι συνθήκες σε οικονομικό επίπεδο ήταν «πιο δύσκολες απ' ότι περιμέναμε».

Παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται και ταυτόχρονα κυβερνά με μέτρα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης, επαναπρόσληψης των παρανόμως απολυθέντων από το Δημόσιο, μέτρα κατά των φοροφυγάδων, των καρτέλ και των τριγωνικών συναλλαγών κ.α.

Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, η μεγάλη διαφορά αυτής της κυβέρνησης είναι ότι διαθέτει αμετακίνητες τις κόκκινες γραμμές, υπέρ των συνταξιούχων και των εργαζομένων.


Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου