Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Γ. Τσιρώνης: Υπάρχει παραβίαση της σύμβασης από την «Ελληνικός Χρυσός» (video)

«Η μεταλλουργία, που η εταιρεία έχει υποσχεθεί και είναι η βάση της σύμβασης και προϋπόθεση που παραχωρήθηκαν, τόσο μεγάλες εκτάσεις δεν έχει πραγματοποιηθεί»
δήλωσε ο αναπληρώτης υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης στο ΣΚΑΙ και συνέχισε λέγοντας ότι «έχει υπάρξει παραβίαση της σύμβασης από την εταιρεία», στις Σκουριές «αφού αυτή η μέθοδος που ισχυρίζονται δεν έχει γίνει, εκκρεμεί η βασική υποχρέωση της εταιρείας».

Ο υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για μια «πολύ σύνθετη επένδυση που αφορά πολλούς τομείς».  Έκανε σαφές ότι «δεν θα τελειώσει η μεταλλευτική στη Χαλκιδική».

«Κανείς δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο» και ότι «ακόμα και αν αδυνατεί να βγάλει χρυσό η εταιρεία, μπορεί να βγάλει χαλκό για παράδειγμα».

Επανέλαβε ότι θα επισκεφθεί την περιοχή μαζί με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη που όπως είπε έθεσε ένα χρονικό πλαίσιο τουλάχιστον δύο μηνών, το οποίο ακόμα δεν έχει παρέλθει.

Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση προτίθεται «να εξετάσει σε βάθος όλη την επένδυση οικονομικά και περιβαλλοντικά, για την αποφυγή αμφισβήτησης». Έκανε λόγο για ένα σύνθετο έργο, που δυσχεραίνει με το περιορισμένο στελεχικό δυναμικό που υπάρχει.

Αναφορικά με αποφάσεις του ΣΤΕ για το θέμα, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε ότι «είναι σεβαστές, αλλά αφορούν περιορισμένα τμήματα, γιατί σε αυτά προσέφυγαν κάποιοι. Υπάρχουν δεκάδες άλλα ζητήματα που το ΣΤΕ δεν είχε ποτέ ασχοληθεί».

«Θαυμάσιο δώρο» της κυβέρνησης Σαμαρά, στην γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η πετρελαιοκίνηση


«Κάναμε ένα θαυμάσιο εμπορικό δώρο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία» δήλωσε για την για την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση ο Γιάννης Τσιρώνης, επικαλούμενος και δηλώσεις άλλων υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ.

Απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο για «φόρο στην πετρελαιοκίνηση και αλλαγή της κατάστασης» καθώς όπως είπε υπάρχουν «πολύ πιο σοβαρές προτεραιότητες». «Τα αυτοκίνητα αυτά μέχρι να ζεσταθούν είναι ρυπογόνα και εκπέμπουν μικροσωματίδια» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος.

«Αργά ή γρήγορα το θέμα της πετρελαιοκίνησης θα ανοίξει στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε στο απυρόβλητο τα πετρελαιοκίνητα. Δεν ετέθη θέμα στο υπουργικό συμβούλιο, αν τεθεί όμως, εύνοια δεν μπορεί να υπάρχει. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν μπορούμε να δείχνουμε εύνοια στα πετρελαιοκίνητα» τόνισε.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου