Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Ραδιόφωνο - Γ. Τόλιος: Απουσία μέτρων ασφάλειας στα ΕΛΠΕ - και 4ος νεκρός

Για απουσία ή ελαστική εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων, όταν συμβαίνουν εργατικά ατυχήματα όπως το τελευταίο στα ΕΛΠΕ, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του ΥΠΑΠΕΝ, Γιάννης Τόλιος, μιλώντας στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη.

"Τέτοια ατυχήματα οφείλονται σε απουσία ή ελαστική εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και προστασίας της ζωής των εργαζομένων".


"Αυτό το καθεστώς υπήρχε στα ΕΛΠΕ, στα οποία το δημόσιο είχε ένα μικρό ποσοστό και κουμάντο έκανε ο όμιλος Λάτση.

Ελπίζω τώρα με τη νέα διοίκηση, θα είναι σε άλλο πλαίσιο το καθεστώς της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζόμενων", είπε ο κ. Τόλιος.

Ανέφερε επίσης πως τυχόν εργοδοτική ευθύνη θα δείξει το πόρισμα το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπεθυμίζεται πως η διοίκηση των ΕΛΠΕ έχει καλέσει σε απολογία εννέα στελέχη της επιχείρησης για το τραγικό δυστύχημα της 8ης Μαΐου 2015, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Τη μάχη για τη ζωή έχασε χθές το πρωί ακόμη ένας εργαζόμενος , ο Κωνσταντίνος Μάγγουρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων του δυστυχήματος σε 4.

Για την διαπραγμάτευση:

"Είναι φανερές οι διαθέσεις των θεσμών: επιχειρείται η καταπόνηση του αντιπάλου, η θηλιά στο λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, για να αναδειχθεί μία συμφωνία που θα τους διευκόλυνε να προωθήσουν την ιδέα μιας αριστερής παρένθεσης. Από το αποτέλεσμα θα κριθεί η ποιότητα της συμφωνίας. Οι προγραμματικές δηλώσεις μας είναι το πλαίσιο που θα κρίνουμε αν το τελικό αποτέλεσμα είναι θετικό για τον ελληνικό λαό ή αν είναι επώδυνη. Το θέμα είναι η ουσία, να μην υπάρχει και πιστεύω πως δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα που θα αναιρεί τις προγραμματικές δηλώσεις.

Οι θεσμοί θέλουν να διαψεύσουν το αριστερό πείραμα της Ελλάδας, που έχει πολλαπλασιαστικές επιρροές σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλουν να θωρακίσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ευρωζώνης και να αμφισβητήσουν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα. Εμείς να κρατήσουμε τις κόκκινες γραμμές μας, δηλαδή τις προγραμματικές δηλώσεις και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.".

Για την παραγωγική ανασυγκρότηση:

"Η κατάσταση είναι ένα τέλμα, οδήγησαν την βιομηχανία, τη γεωργία σε τέλμα. Είναι περίπλοκο ζήτημα, το τραπεζικό σύστημα δεν δίνει ρευστότητα.

Κάνουμε μια προσπάθεια για επανεκκίνηση επιχειρήσεων, όπως με την ΕΒΖ ,τη Βιομηχανία Ζάχαρης, που επαναλειτουργεί κι επιστρέφουν στις εργασίες τους οι άνθρωποι. Τώρα κάνουμε μια ίδια προσπάθεια για τα Κλωστήρια Ναούσης".

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου