Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής Δημήτρης Αρμάος

Κηδεύεται σήμερα Τρίτη από το νεκροταφείο Ζωγράφου ο ποιητής Δημήτρης Αρμάος, που έχασε την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Αρμάος γεννήθηκε στην Άμφισσα το 1959. Σπούδασε Φιλολογία και εργάστηκε αποκλειστικά ως επιμελητής εκδόσεων. Από το 1994 εργαζόταν ως καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης.

Αδελφός της επίσης φιλολόγου Ελένης Αρμάου, είχε σημαντικό συγγραφικό, επιστημονικό και ποιητικό έργο. Μεταξύ των δημοσιεύσεών του περιλαμβάνονται οι συλλογές Ποιήματα Ι και ΙΙ (1979 και 1984), αλλά και ανάτυπα ποιητικών εργασιών.

Πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει και ένας συγκεντρωτικός τόμος των ποιημάτων του από τις εκδόσεις Υψιλον με τον τίτλο «Βίαιες εντυπώσεις των ετών 1975 - 2007».

Ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, αφότου ενημερώθηκε για τον θάνατο του Δημήτρη Αρμάου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισήμανε πως ήταν «από τους σημαντικούς ποιητές της γενιάς της μεταπολίτευσης, φιλόλογος με στέρεη παιδεία, διακεκριμένος δοκιμιογράφος και κορυφαίος επιμελητής βιβλίων», που άφησε πολύπλευρο λογοτεχνικό και επιστημονικό έργο. Όπως τόνισε, «κυρίως μας αφήνει τη ζωντανή μνήμη του βαθύτατα ευγενούς ανθρώπου, του ακατάκριτου και πράου, του καλού και αγαθού, του πολυαγαπημένου φίλου, του συνοδοιπόρου των πνευματικών διαδρομών. Θα ακούμε πάντα το γέλιο του». Επίσης, εξέφρασε θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του Ζωή και στους γιους του, Κωνσταντίνο και Πτολεμαίο.

Το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, όπου εξέφρασε συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και τον χαρακτήρισε «σπουδαίο ποιητή, φιλόλογο και επιμελητή», έναν «δάσκαλο της ζωής» και «σεμνό άνθρωπο, πάντα με χαμόγελο και τρανταχτό γέλιο».

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου