Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Άνω Ποταμιού

γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Βοηθούν όμως στη διαπραγμάτευση, πρέπει να το παραδεχτούμε. Όλοι τους και χωρίς καμιά ιδιαίτερη πρόσκληση. Εθελοντικώς.

Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και τα μεγάλα κανάλια, και το Συγκρότημα, και πλείστοι όσοι παράγοντες.

Βοηθούν με όσα λένε αυτή την κρίσιμη στιγμή, με ρεπορτάζ, με δηλώσεις, με ανακοινώσεις. Με ουσιαστικά, επίθετα και άκρως επιθετικούς προσδιορισμούς.

Τα παραδείγματα πολλά. Νά, φερ' ειπείν, ο της Ν.Δ. Καραγκούνης μάς ενημέρωσε χθες ότι το σχέδιο συμφωνίας που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς είναι τελεσίγραφο. Και αποτελεί την απόδειξη πόσο ψεύτες είναι όσοι μιλούν για σκληρή διαπραγμάτευση. Ενώ ξεκαθάρισε ότι τυχόν εκλογές θα σημαίνουν ότι οι Έλληνες θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα στα βράχια και στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλός ε; Και μέσα στα πράγματα. Ακόμα πιο μέσα ο γνωστός από την ανθρωπιστική του δράση Φορτσάκης -υπόδειγμα δεξιού και πρυτάνεως. Ο οποίος μας έκανε επίσης χθες κοινωνούς της άποψής του ότι ο Τσίπρας είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Διότι με τη διαπραγμάτευση και τα λοιπά καταβύθισε τη χώρα σε σημείο χειρότερο απ' ό,τι την παρέλαβε. Δεν διευκρίνισε μόνο αν παράδειγμα προς μίμηση εξακολουθεί να είναι ο Σαμαράς.

Αλλά κι ο Θεοδωράκης, πρώτος και καλύτερος. Αυτός πληροφόρησε όσους δεν το είχαν καταλάβει ότι η κυβέρνηση καθυστερεί μέχρι να υιοθετήσει τις θέσεις του Ποταμιού του, με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος. Και επίσης ότι εκλογές θα κάνει η κυβέρνηση όχι αν χρειαστεί ο ίδιος ο λαός να αποφασίσει για το αύριο, αλλά αν τρέμουν τα πόδια της. Και δεν πατά -αυτό εννοείται- τόσο καλά στην όχθη όσο ο ίδιος.

Αυτά δειγματοληπτικώς και μόνο από την ειδησεογραφία μιας μέρας. Αν συνυπολογίσετε τη δύναμη πυρός που τους προσθέτουν οι αναλυτές, οι κολλητοί και τα κανάλια, μπορείτε να έχετε ένα πρώτο συμπέρασμα για το ποιοι και πώς δίνουν παντοιοτρόπως το παρών στη μάχη της διαπραγμάτευσης. Για το ποιοι και πώς τα δίνουν όλα για να πάμε όχι απλώς σε λύση, αλλά και σε διάλυση, που λέει ο λόγος.

Ότι βοηθούν, βοηθούν, δηλαδή. Το επαναλαμβάνουμε και δεν μπορεί παρά να συμφωνήσετε. Τι είπατε; Ποιον βοηθούν; Ε, αυτό πια είναι άνω Ποταμιού. Κι όταν ρωτάτε τέτοια πράγματα αποδεικνύετε ότι δεν είστε παρά αριστεροί λαϊκιστές...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου