Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση εργαζομένων του ΨΝΑ έξω από το ΑΤ Αιγάλεω


Συγκέντρωση έξω από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής στο Αιγάλεω, πραγματοποιεί ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου
Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κλήση στην Ασφάλεια τριών εκπροσώπων των εργαζόμενων, μετά από καταγγελία του διοικητή του ΨΝΑ, Παύλου Θεοδωράκη.

Η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ ξεκίνησε στις 26 Μαΐου και συνεχίζεται, με αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για άμεση «αποπομπή» του διοικητή.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «τρομοκρατία» και «ποινικοποίηση» των αγώνων τους και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις έως την οριστική λύση του θέματος.


Την πράξη του διοικητή καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και δηλώνει την συμπαραστασή της στους αγώνες των εργαζομένων.

Την ανάγκη άμεσης αντικατάστασης των διοικητών που διόρισε η προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας.

«Πρόκειται, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, για διοικητές οι οποίοι ακόμη και σήμερα προκαλούν ασύστολα τους εργαζόμενους, υπονομεύουν συνειδητά τις πρωτοβουλίες στήριξης του ΕΣΥ και αρνούνται να παραιτηθούν, προσδοκώντας την απόλυσή τους, προκειμένου να εισπράξουν παχυλές αποζημιώσεις» αναφέρει και ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση, «ώστε να αποπέμψει αζημίως τους σημερινούς Διοικητές και να προσλάβει με ταχείες διαδικασίες άξιους επιστήμονες, οι οποίοι θα διοικήσουν τα Νοσοκομεία σε πνεύμα συνεργασίας με τις ΔΥΠΕ, το υπουργείο Υγείας, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου