Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αν μια μέρα δεις «μαύρο», αντί για τον Πρετεντέρη, θα καταλάβεις τη διαφορά;

Δεν θα πάρουν, λέει, μέρος στο διαγωνισμό για την προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών τα μεγάλα κανάλια, και έτσι, θα εκβιάσουν την κυβέρνηση, η οποία θα αναγκαστεί, λέει, να τους ρίξει «μαύρο» και θα είναι σαν να κλείνει πολλές ΕΡΤ ταυτόχρονα.

Ποιος τα λέει αυτά; Εφημερίδες και ιστότοποι που ανήκουν ή εξαρτώνται από τους ίδιους τους καναλάρχες. Δεν είναι ρεπορτάζ, με άλλα λόγια, είναι η αναγγελία μίας ιδιότυπης ομερτά.

Αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η όποια σύγκριση με το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι τελείως άτοπη και δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Επενδύουν στο γεγονός ότι μαύρο από μαύρο δεν διαφέρει. Είναι, όμως, άλλο να ρίχνεις μαύρο στη νομιμότητα, κι άλλο να ρίχνεις μαύρο σε αυτόν που παρανομεί.

Εξαιρετικό πράγμα η πολυφωνία, η ελευθερία της έκφρασης, όχι όμως όταν τη χρησιμοποιείς για να λειτουργείς ασύδοτα σε ένα απορρυθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο, αρνούμενος να πληρώσεις για τη χρήση μίας δημόσιας περιουσίας, όπως είναι οι τηλεοπτικές άδειες.

Άσε που υπάρχει και ο άλλος κίνδυνος: Αν στη θέση του Πρετεντέρη, του Μπάμπη, του Μπογδάνου και του Πορτοσάλτε πέσει μια μερα «μαύρο», είναι βέβαιο ότι πολλοί θα καταλάβουν τη διαφορά χρώματος;

Ν.Μ.

Πηγή: www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου