Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ενδοπαραταξιακές κόντρες, σχολικοί φύλακες & ομοφοβικά σχόλια στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παλαιού Φαλήρου

Αλλεπάλληλες εσωτερικές συγκρούσεις επεφύλασσε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Π. Φαλήρου για την παράταξη της πλειοψηφίας, αφού ούτε μια, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές προκλήθηκαν διαξιφισμοί με φωνές,
αλληλοκατηγορίες και… «γαλλικά» στο εσωτερικό της παράταξης Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» Π. Φαλήρου, Κώστας Μερκουράκης, έθεσε προ ημερησίας το ζήτημα, ενημερώνοντας το Συμβούλιο για το γεγονός ότι οι εν λόγω υπάλληλοι πήγαν στις 10 του Ιούνη να παραλάβουν το μισθό τους και βρήκαν το 1/3 των χρημάτων στους λογαριασμούς τους, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως -όπως υποστηρίζουν- η οποιαδήποτε προειδοποίηση.

Ωστόσο, το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη (μη) μισθοδοσία των Σχολικών Φυλάκων που παρέμειναν και εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους έχοντας κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα, δουλεύοντας κανονικά όλο το προηγούμενο διάστημα και μέχρι σήμερα, αποτέλεσε το εναρκτήριο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 22 Ιούνη.

«Όλη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, που τους δίνει πίσω τις δουλειές τους, ψηφίστηκε στις 11 Μάη. Με βάση αυτό, η ταμιακή υπηρεσία πλήρωσε ή μάλλον δεν πλήρωσε τους 4 υπαλλήλους για ολόκληρο τον Μάη και δεν θα τους πληρώσει μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού τους» σημείωσε ο κ Μερκουράκης για να προσθέσει στη συνέχεια: «Οι υπάλληλοι μέχρι σήμερα δουλεύουν με ασφαλιστικά. Δεν τίθεται ζήτημα λοιπόν καλής διάθεσης ή μη ενημέρωσης. Ο Δήμος πρέπει να σεβαστεί την απόφαση Δικαστηρίου, αφού οι υπάλληλοι θα παραιτηθούν από τα ασφαλιστικά μόλις βγει το ΦΕΚ διορισμού. Μέχρι να συμβεί αυτό, τα ασφαλιστικά τρέχουν».

Ο κ. Μερκουράκης ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη να παρέμβει «διορθώνοντας» μια -κατά την άποψη της ΡΑΚ και των νομικών συμβούλων του Σωματείου των Σχολικών Φυλάκων- «λάθος απόφαση». «Από τη μια έχουμε τη ρητή διαβεβαίωση της προέδρου των Σχολικών Φυλάκων, ότι παρόμοιο κώλυμα δεν υπάρχει σε άλλο Δήμο στην επικράτεια -η ίδια μάλιστα ανήκει στην ίδια κατηγορία και έχει πληρωθεί κανονικά- από την άλλη έχουμε μιλήσει με Δικηγόρους που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις των Σχολικών Φυλάκων, που επιβεβαίωσαν τα όσα σας μεταφέρουμε», πρόσθεσε.


«Η παρέμβαση μας έχει πρώτα απ’ όλα τη διάθεση να σας ενημερώσει προκειμένου να κινηθείτε αναλόγως. Οι οικογένειες στεγνώνουν από χρήματα και όπως μας ενημέρωσε και η αρμόδια Υπάλληλος αναλυτικά, σε περίπτωση που το ΦΕΚ δε βγει μέχρι τις αρχές του μήνα, δεν θα προλάβουν να πληρωθούν, καθώς η ενιαία αρχή πληρωμών χρειάζεται
7 τουλάχιστον μέρες προετοιμασίας» συμπλήρωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ για να καταλήξει αναφερόμενος και στους υπόλοιπους υπαλλήλους που βρέθηκαν είτε σε καθεστώς διαθεσιμότητας, είτε απολυμένοι λέγοντας: «Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε από τώρα τους χειρισμούς σας σχετικά με τους απολυμένους ή σε διαθεσιμότητα σχολικούς φύλακες. Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε, σκοπεύουν να κινηθούν με αγωγές για το διάστημα που ήταν σε διαθεσιμότητα ή και απολυμένοι, οπότε πρέπει να δείτε πως και πότε θα προχωρήσετε σε πληρωμές. Ωστόσο, αυτό το θέμα είναι αρκετά πιο σύνθετο».

Ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε να εξετάσει το ζήτημα τονίζοντας πως έχει ρωτήσει τον επίτροπο ο οποίος του πρότεινε να περιμένει το σχετικό ΦΕΚ. «Όταν έρθει ΦΕΚ, θα εφαρμοστεί και θα κινηθεί αναλόγως το λογιστήριό μας», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μερκουράκης επανήλθε ανταπαντώντας: «Η μη παρέμβασή σας και η μη πληρωμή των υπαλλήλων, σε ένα τραβηγμένο σενάριο, αλλά όχι φανταστικό, θα μπορούσε να προκαλέσει ποινικές ευθύνες, καθώς μιλάμε για μη συμμόρφωση με απόφαση δικαστηρίου».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Αντιδήμαρχος κ. Φωστηρόπουλος παροτρύνοντας τον κ. Μερκουράκη να πιέσει κι αυτός με τη σειρά του τον Υπουργό, κ. Κατρούγκαλο, που έχει υπογράψει την επανασύσταση «η οποία δεν έχει γίνει με σαφήνεια, όπως στην περίπτωση των Δημοτικών Αστυνόμων που ήταν σαφέστατη». «Δεν είναι η τοπική Αυτοδιοίκηση που θα πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο, αλλά θα πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο σε αυτούς που νομοθετούνε» πρόσθεσε ο κ. Φωστηρόπουλος.

Ο κ. Μερκουράκης διέκοψε τον Αντιδήμαρχο τονίζοντας: «Μα το ζήτημα δεν είναι να κουνάμε τα δάχτυλα δεξιά κι αριστερά. Εμείς τουλάχιστον δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Το ζήτημα είναι να πληρωθούν οι υπάλληλοι» για να ανταπαντήσει ο κ. Φωστηρόπουλος λέγοντας: «Τότε, πείτε στον κ. Κατρούγκαλο να υπογράψει πιο σύντομα». Στο θέμα έδωσε τέλος ο επικεφαλής της ΡΑΚ σημειώνοντάς: «Ας δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τους υπαλλήλους και μην μένουμε στα γραφειοκρατικά κολλήματα που καθυστερούν τις υπογραφές. Μην αναζητούμε άλλοθι για λάθη ή αβλεψίες».

Νέες καταγγελίες για το νεκροταφείο

Συνέχεια στην προ ημερησίας διάταξης θέματα έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Φάληρο», κ. Βασιλείου αναφερόμενος στην απόφαση αλλαγής εταιρείας ορκωτών λογιστών, ενώ χαιρέτισε τη μείωση του κόστους με τη νέα εταιρεία, το οποίο πλέον προσεγγίζει τα 5000 ευρώ ανά έτος. Παράλληλα, ζήτησε να συμμετέχει στον έλεγχο!


Φωτιές ωστόσο, έβαλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο έτερος Σύμβουλος της παράταξης Βασιλείου, ο κ. Τριάντος, επιστρέφοντας στο ζήτημα του νεκροταφείου, το οποίο ουκ ολίγες φορές έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Συγκεκριμένα, ενημέρωσε το Συμβούλιο πως βρήκε στο γραμματοκιβώτιό του δύο επιστολές, μια ανώνυμη και μια επώνυμη, ενώ στη συνέχεια ανέφερε τα εξής: «Διαφωνώ με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας και δε γνωρίζω γιατί επέλεξαν εμένα για να επικοινωνήσουν με αυτόν τον τρόπο. Η μια είναι ανώνυμη και γι’ αυτό θα είμαι προσεκτικός σε αυτά που θα πω. Αν όμως, το 20% από αυτά που αναφέρει είναι αλήθεια, τότε στο νεκροταφείο λειτουργεί μια μαφία. Για παράδειγμα, μιλά για το παγκάρι, για τα μάρμαρα, μιλά για μπρούτζινα που πουλάνε, για εκταφές που πουλάνε, για Δημοτικούς Συμβούλους και υπαλλήλους που κάνουν οικονομικά όργια. Είναι ανώνυμο και δε θέλω να αναφέρω ούτε ονόματα, ούτε τίποτα, ωστόσο, αυτός που τα έγραψε φαίνεται να ξέρει άριστα πρόσωπα και πράγματα. Μιλάει για υπαλλήλους με πανάκριβα αυτοκίνητα και μηχανές με μόνο εισόδημα τον μισθό του Δημοτικού Υπαλλήλου».

Ο κ. Χατζηδάκης δεν θέλησε να δώσει έκταση στο θέμα λέγοντας: «Για να τελειώνουμε. Έχεις μια ανώνυμη επιστολή, την οποία καταθέτεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και καλούμαστε να την ελέγξουμε και να απαντήσουμε σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο», ωστόσο ο κ. Τριάντος τον διέκοψε και του ζήτησε να επιληφθεί προσωπικά του θέματος. Επίσης, αναφέρθηκε και σε επώνυμη επιστολή που φέρει το όνομα Μαρία Κωνσταντάκου για να ακούσει τον κ. Χατζηδάκη να λέει: «Α, αυτή την τρελή λέμε;». Αυτή η επιστολή, σύμφωνα με τον κ. Τριάντο, αναφέρεται σε δημοτικό υπάλληλο με το όνομα Τσοπάνογλου, που έχει ως έδρα της επιχείρησής του το σπίτι του και όλη η επαγγελματική τους δραστηριότητα (εργαστήριο) γίνεται παράνομα μέσα στο χώρο του νεκροταφείου χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Ο κος Χατζηδάκης απάντησε πως ο κ. Τσοπάνογλου έχει κληθεί σε απολογία, ενώ σε μια έκρηξη θυμού φώναξε: «Εδώ δεν είναι τηλεοπτικό σόου, να πετάγεται ο καθένας και να λέει ότι θέλει. Τέλος, ο κ. Τριάντος κατέθεσε φωτογραφικό υλικό που κατέφτασε μαζί με τις επιστολές και το οποίο πιστοποιεί τις καταγγελίες, ενώ κατήγγειλε πως μέλη της πλειοψηφίας ζητούν από την αντιπολίτευση να βάλει το ζήτημα, γιατί δε θέλουν να συγκρουστούν με τον Δήμαρχο.

Φωνές, ειρωνείες & τσακωμοί στο εσωτερικό της πλειοψηφίας

Ο υπεύθυνος για τα νεκροταφεία, κ. Δούμας, θέλοντας να αποκρούσει τις κατηγορίες που ακούστηκαν σημείωσε πως επί των ημερών του διορθώθηκαν πολλά κακώς κείμενα, ενώ αυξήθηκαν δραματικά τα έσοδα στα νεκροταφεία. Αυτή η παρέμβαση ήταν ικανή για να ξεσηκώσει τον πρώην υπεύθυνο των νεκροταφείων και Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Χατζηδάκη, κ. Κανέλλο, ο οποίος θυμωμένος είπε: «Κατά την περίοδο τη δική μου
δεν ακούστηκε τίποτα, ούτε κλοπές, ούτε ατασθαλίες, διότι θεωρώ τον χώρο ιερό και ιερά λειτούργησα, ενώ έβαλα και από την τσέπη μου». Τον μονόλογο του κ. Κανέλλου διέκοψαν οι κκ. Μπουγάς και Μαυρίδου, οι οποίοι ζήτησαν από τον κ. Δήμα να «μην ειρωνεύεται και να μην κάνει μορφασμούς» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Κανέλλου. Το τι επακολούθησε δεν περιγράφεται, με φωνές, άγρια βλέμματα και «γαλλικά» ένθεν κακείθεν.

Αφού ηρέμησαν τα πνεύματα, ο κ. Κανέλλος συνέχισε λέγοντας «πως δεν είναι τσιφούτης», ενώ πρόσθεσε ότι όταν ήταν υπεύθυνος και πληρωνόταν, έβαλε «δύο τηλεοράσεις παρακολούθησης, που πλέον δε λειτουργούν». «Σε εμένα τέτοιες συναλλαγές ουδέποτε γίνονταν. Κάποιοι που έχουν ημιμάθεια και θέλουν ψηφοθηρίες έτσι λειτουργούν. Σε μένα γίνονταν όλα ανθρώπινα, χριστιανικά, με πόνο, γιατί εκεί θέλουμε δε θέλουμε θα φτάσουμε» συνέχισε.

Η κα Γιαννοπούλου ζήτησε να παρέμβει, ωστόσο ο κ. Χατζηδάκης δεν επέτρεψε στην Δημοτική του Σύμβουλο να μιλήσει, ενώ επιδίωξε να κλείσει το θέμα λέγοντας: «Στο κοιμητήριο πέφτει πολύ χαρτζιλίκι. Όσο περισσότερο τα ψάχνεις, τόσο βρίσκεις. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό». Στη συνέχεια και παρά τη διαφωνία του κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χρυσοβερίδης, έδωσε το λόγο στην κα Γιαννοπούλου η οποία ζήτησε στον… ανώνυμο επιστολογράφο να πάψει να είναι ανώνυμος!


Επίσης, το λόγο πήρε ακόμη μια Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης Χατζηδάκη, η κα Μαυρίδου, προκαλώντας νέα έκρηξη στο Συμβούλιο, αφού κατήγγειλε πως όσο μιλούσε ο κ. Κανέλλος, ο κ. Δούμας χαμηλόφωνα σχολίαζε περί «μαύρων χρημάτων και διάφορα τέτοια». «Δεν είναι ωραίο να ακούγονται τέτοια πράγματα, από τη στιγμή που σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εσείς ο ίδιος είχατε παραδεχτεί τη διακίνηση μαύρου χρήματος…». Ο κ. Δούμας είπε στην κα Μαυρίδου ότι «κάτι δεν κατάλαβε», για να λάβει την απάντηση της κα Μαυρίδου: «Τα λεφτά που πουλιόντουσαν τα μάρμαρα αφορολόγητα τα δίνατε και χωρίς απόδειξη». Κάπου εκεί έβαλε τις φωνές ο κ. Δούμας απαιτώντας την παρέμβαση του κ. Χατζηδάκη, ο οποίος με παρόμοια ένταση φωνής είπε στον κ. Δούμα να κάνει μήνυση(!) στη (δική του Σύμβουλο) κα Μαυρίδου. Με παρέμβαση του ο πρόεδρος του Συμβουλίου ζήτησε από την κα Μαυρίδου να ανακαλέσει, κάτι που δεν έκανε κι έτσι το θέμα έκλεισε με φωνές και απειλές ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος προειδοποίησε για διαγραφές τους Συμβούλους του και στοχεύοντας εμμέσως πλην σαφώς την κα Μαυρίδου. Απευθυνόμενος μάλιστα στη νεαρή δημοτική του Συμβουλο, ρώτησε αν όντως «μίλησε για μαύρα λεφτά» πιο πριν. Η κα Μαυρίδου ανταπάντησε στον κ. Χατζηδάκη: «Εγώ απλά υπενθύμισα πως σε προηγούμενο Συμβούλιο, όταν ρώτησα τον κ. Δούμα αν πουλά τα μάρμαρα κι αν κρατά αποδείξεις γι’ αυτά, μου είχε απαντήσει αρνητικά, λέγοντας πως τα χρήματα τα βάζει κατευθείαν στο παγκάρι».

Ανακατατάξεις και στο παγκάρι, υπό το φως των συνεχών αποκαλύψεων

Εντωμεταξύ, αλλαγή φρουράς πραγματοποιήθηκε στο κοιμητήριο, αφού στη θέση της κα Μαυρίδου -η οποία σύμφωνα με τον υπεύθυνο για τα νεκροταφεία κ. Δούμα- δεν έχει πάει 3 συνεχείς φορές στην επιτροπή καταμέτρησης για το παγκάρι της εκκλησίας, τοποθετήθηκε η Δημοτική Σύμβουλος κα Γιαννοπούλου της πλειοψηφίας. Υπενθυμίζεται πως η κα Μαυρίδου είχε προβεί σε καταγγελίες σχετικά με τον τρόπο καταμέτρησης του παγκαριού, καθώς και για άλλα ζητήματα που άπτονται του κοιμητηρίου.

Μπίτσικας για επιστολή Δημάρχου - ρατσιστικά σχόλια

Μια επιστολή - κάλεσμα προς τους Δημότες από τον ίδιο το Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη, έφερε στο προσκήνιο ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικός Σύμβουλος της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης», κ. Μπίτσικας.

Συγκεκριμένα, παρουσίασε κείμενο που καλούσε τους Δημότες να συνάψουν δωρεάν(;) Συμβόλαιο με ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και το οποίο παρουσίαζε τους όρους του προγράμματος. Ο κ. Μπίτσικας αφού πρώτα σημείωσε τις αμφιβολίες του για το εάν αυτό αποτελεί όντως «δωρεάν προσφορά» (στο θέμα είχε αναφερθεί και ο κ. Βασιλείου), στη συνέχεια σχολίασε τα εξής: «Βλέπω εδώ, στο προοίμιο της επιστολής σας, να λέτε: ‘να σας εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, είτε ως Δήμος, είτε μέσω των επιρροών μας, που βασίζονται στο κύρος του Δήμου κτλ’».

Και συνέχισε ο κ. Μπίτσικας: «Κύριε Δήμαρχε δεν θα έπρεπε να ενημερωθεί πρώτα το Δημοτικό Συμβούλιο, που αποτελεί το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Δήμου; Αν μη τι άλλο, να δούμε αν είναι όντως συμφέρουσα η προσφορά ή αν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος. Έτσι όπως γίνεται, θυμίζει προωθητική ενέργεια της ‘Ευρ***κής Πίστης’, αλλά και του ίδιου του… Δημάρχου. Είναι γνωστή η δημοφιλία σας, είναι γνωστές οι βαθιές διασυνδέσεις σας, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είναι ανάγκη να τις προβάλετε ο ίδιος, γιατί με αυτόν τον τρόπο βλάπτετε το προφίλ σας. Ο κ. Χατζηδάκης στο σημείο εκείνο σχολίασε: «Άσε με να ανησυχώ εγώ γι’ αυτό», για να ακούσει τον κ. Μπίτσικα να του ζητά να μην τον ειρωνεύεται.

(Διαβάστε εδώ την επιστολή του Δημάρχου).


«Μην ειρωνεύεστε σας παρακαλώ. Πρόσφατα βρέθηκα στην Αγγλία, σε μια μεγάλη πόλη που είχα την ευκαιρία να την περπατήσω. Πήγα κι από το Δημαρχείο… Τα λέω αυτά γιατί, κοκορευόμαστε εμείς οι Έλληνες ότι βρήκαμε τη Δημοκρατία -και πράγματι τη βρήκαμε- όταν μετά όμως την κατήργησε ο Καίσαρας επί Ρωμαϊκής εποχής και ήρθε μετά ο Μεσαίωνας και λοιπά και λοιπά, οι Εγγλέζοι την έφεραν ξανά πίσω, με τον Κρόμγουελ τον 17ο αιώνα
που επέβαλε στον Βασιλιά το πρώτο Σύνταγμα».


«Οι γεννήτορες της νέας Δημοκρατίας δε λένε πουθενά σε πινακίδες στους Δρόμους, τα Μουσεία ή τα Σχολεία, ‘ο Δήμαρχος’ ή ‘ο Δήμος’, αλλά λένε ‘the City Council’, δηλαδή το ‘Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης’…», κατέληξε ο κ. Μπίτσικας.

Ο κ. Χατζηδάκη το μόνο που αρκέστηκε να σχολιάσει ήταν: «Οι Εγγλέζοι δεν εφηύραν τη Δημοκρατία, την ομοφυλοφιλία εφηύραν», για να προκαλέσει τα γέλια μικρής (ευτυχώς) μερίδας Συμβούλων. Τα σχόλια δικά σας…

Παλιές υποθέσεις στην επιφάνεια


Το πέρας των προ ημερησίας θεμάτων -κι ενώ είχαν ήδη περάσει 3 ώρες συνεδρίασης(!)-βρήκε στο μικρόφωνο τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο, Σπύρο Μινέτο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη με τον νυν δημοτικό σύμβουλο της Πλειοψηφίας, Αλέκο Πανταζή. Ο κ. Μινέτος, είχε καταθέσει αναφορά στον Εισαγγελέα, κατηγορώντας τον κ. Πανταζή πως έχει τοποθετήσει τη σύζυγο του σε υπηρεσία του Δήμου, χωρίς ωστόσο αυτή να εργάζεται. Η κατηγορία αυτή κατέπεσε πρόσφατα στο Δικαστήριο, ενώ στο πλάι του κ. Μινέτου βρέθηκε και η νυν δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, κα Ανδρικοπούλου!

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Μινέτου στο δημοτικό συμβούλιο: «Αγαπητοί πρώην συνάδελφοί μου, δημοτικοί σύμβουλοι, με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα για το άκρως προκλητικό και προσβλητικό περιεχόμενο της τοποθέτησης του κ. Πανταζή στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο. Η αλήθεια είναι πως δεν σκόπευα να επανέλθω στο θέμα καθώς στη παρούσα φάση ανώτατα δικαστικά όργανα έχουν αναλάβει για θα αποφανθούν οριστικά, αλλά η στάση του π. Αντιδημάρχου δεν μου άφησε περιθώρια. Έσπευσε και προέτρεξε να πανηγυρίσει για την “οριστική” όπως ατυχώς χαρακτήρισε, δικαστική απόφαση της 28 Απριλίου 2015, που τον αφορούσε σε οικογενειακό επίπεδο. Ήλθα λοιπόν απόψε εδώ, σε ένα χώρο αρκετά γνώριμο και οικείο σε μένα γιατί είχα υποχρέωση και καθήκον να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με τη δίκη όπου βρέθηκε υπόδικος ο κ. Αλέκος Πανταζής, η σύζυγός του Ευανθία Χρήστου αλλά και δυο διευθύντριες του δήμου οι κ. κ. Σταυριανάκου και Αγγελοπούλου.

Τη διεξαγωγή της προανάκρισης όπως και την απόφαση του Εισαγγελέα να παραπέμψει σε τακτική δικάσιμο ως κατηγορούμενους και τα 4 αυτά πρόσωπα, την έκριναν τα ανώτερα δικαστικά όργανα κι όχι εγώ. Αυτό σημαίνει πολλά και αποδυκνείει πολλά περισσότερα, καθώς η δική μου καταγγελία αφορούσε τη μη παροχή εργασίας της Ευανθίας Χρήστου στο δήμο Π. Φαλήρου και σε αυτήν απευθυνόταν η μηνυτήρια αναφορά μου. Η παραπομπή σε δίκη οφείλεται στην κρίση της ανακρίτριας και της εισαγγελικής Αρχής που επιλήφθηκε να ερευνήσει την υπόθεση. Δεν ήρθα εδώ να κρίνω την απόφαση του Δικαστηρίου, όμως δηλώνω ενώπιών σας ότι επιφυλάσσομαι να προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να λάμψει εν τέλει η αλήθεια. Από τη στιγμή που είχα πολλές προφορικές καταγγελίες, ο καθένας σοβαρός και τίμιος Δημοτικός Σύμβουλος θα έκανε το ίδιο: έφερα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια προσέφυγα στην Δικαιοσύνη.


Είχα λοιπόν καθήκον και υποχρέωση στους πραγματικούς εργαζόμενους στο δήμο Π. Φαλήρου που βρίσκονται καθημερινά στην εργασία τους να φέρω στο φως της δημοσιότητας αυτή την υπόθεση όπως και έπραξα. Την “αβάσιμη” καταγγελία μου όπως την χαρακτήρισε ο κ. Πανταζής στην πρόσφατη τοποθέτησή του θα έχουμε την ευκαιρία
στη συνέχεια να διαπιστώσουμε όλοι μας κατά πόσο ευσταθεί και αν θα υπάρξουν συνέπειες, διότι τώρα “έχουν γνώσιν οι φύλακες”.


Θα αναφέρω πως αρκετοί από τους τρόπον τινά συμμετέχοντες στην δίκη έχουν δηλώσει ότι εξαναγκάστηκαν να έρθουν στη δίκη και να πουν ότι είπαν, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ενημερώνω λοιπόν για να μην υπάρχει καμία απολύτως αμφιβολία πως θα κινηθώ δικαστικά και περαιτέρω για όσα ψευδώς κατατέθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ως οφείλω να κάνω εφόσον ξέρω την αλήθεια, την διαπίστωσα προσωπικά από την έρευνα που διεξήγαγα και δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να γίνεται τέτοια κοροϊδία στις πλάτες των Φαληριωτών!

Μεταξύ άλλων γίναμε μάρτυρες σφοδρών λεκτικών επεισοδίων μεταξύ δημοτών Π. Φαλήρου και του αιρετού κ. Παπαγεωργίου, όπου οι δημότισσες έλεγαν πως δεν την είχαν δει ποτέ την κα Πανταζή να εργάζεται στο πνευματικό κέντρο. Κυρίες που κατοικούν στην ίδια πολυκατοικία που στεγάζεται το πνευματικό κέντρο, που κατέβαιναν και καθάριζαν οι ίδιες το χώρο κι ο κ. Παπαγεωργίου να βεβαιώνει το δικαστήριο πως γνώριζε που εργαζόταν η κ. Χρήστου από την περίοδο μάλιστα που δεν είχε εκλεγεί ακόμη δημοτικός σύμβουλος…

Επίσης αναφέρω ότι ο κ. Πανταζής στη τοποθέτησή του ευχαρίστησε τα πρόσωπα που τον “στήριξαν”. Είναι αξιοθρήνητο για το φαληρικό λαό που τους ψήφισε, αυτούς που εκλέγει για αντιπολίτευση να προβάλλονται από τον ίδιο ως υποστηρικτές της δημοτικής αρχής. Από τα 4 πρόσωπα που ευχαρίστησε ο κ. Πανταζής οι δύο, οι κκ Βασιλείου και Παπαγεωργίου είναι εκλεγμένοι σε αυτό το συμβούλιο με την μειοψηφία…».

Νέες ενδοπαραταξιακές κόντρες… και απειλές για μηνύσεις


Από τη μεριά του, ο κ. Πανταζής σχολίασε: «Δεν σας τα γράψαν πολύ καλά αυτά που μας διαβάσατε εδώ πέρα. Ο κ. Μινέτος έπιανε έναν έναν τους Υπαλλήλους και τους έλεγε ‘τα μάθατε για το σκάνδαλο;’. Φτάσατε στα Δικαστήρια για να αποδείξετε το μίσος που έχετε και αναφέρομαι και στον κ. Μινέτο και στην κα Ανδρικοπούλου – ας μη κρυβόμαστε τώρα».

«Αυτά που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, αλλά και στο Δικαστήριο ήταν πρωτοφανή. Την ώρα που η Δικαστής πήγε να αναφέρει την απόφαση, ζητήσατε το λόγο και της είπατε πως αν η απόφαση είναι απαλλακτική εμείς θα προσφύγουμε σε ανώτατα δικαστήρια. Αν είναι δυνατόν. Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε τελεσιδίκως και από εκεί και πέρα κάντε ότι νομίζετε».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια η Δημοτική Σύμβουλος του κ. Χατζηδάκη, κα Ανδρικοπούλου: «Δεν θα έπαιρνα το λόγο, παρότι ο κ. Πανταζής στην απολογία του στο Δικαστήριο, είπε ότι η καταγγελία ήταν προϊόν ζηλοφθονίας, επειδή δεν ήμουν στις πρώτες θέσεις όπως τις άλλες φορές. Επειδή όμως με κατονόμασε και σήμερα, του λέω ότι θα φάει μια πολύ ωραία μήνυση από εμένα και θα συνεχίσουμε στα δικαστήρια. Εγώ συνηθισμένη είμαι. Το μόνο που έκανα ήταν να πω την αλήθεια, αυτά που είδα, που ήξερα και που διαπίστωσα για τη σύζυγό του. Και μην υποτιμάτε τον κ. Μινέτο. Ο κ. Μινέτος δεν έχει καμία ανάγκη και έχετε καλλιεργήσει 2 χρόνια ένα κλίμα. Ο κ. Δήμαρχος είναι πολύ έξυπνος για να καταλάβει κι εγώ δεν το αφήνω. Από τότε που γίνατε αντιδήμαρχος ξεκινήσατε έναν υπόγειο πόλεμο στο πρόσωπο μου».

Κόντρα Μερκουράκη - Φωστηρόπουλου για Κοινωνικές Δομές


Εξαντλητική ήταν η συζήτηση(;) και στα θέματα Ημερήσιας Διάταξης, αφού κράτησε για περισσότερες από 2.5 ώρες. Πρώτη παρέμβαση και πάλι από τον κ. Μερκουράκη για το θέμα της παράτασης με την ΜΚΟ «Άνοδο» για τις κοινωνικές Δομές, κατά 3 μήνες.

Αρχικά ο κ. Μερκουράκης ρώτησε αν είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση της παράτασης από τα ΕΣΠΑ,
ενώ στη συνέχεια τόνισε πως «Έχουμε δει κάποια ενημερωτικά κείμενα του ΤΕΒΑ, στα οποία αναφέρεται πως στο σχεδιασμό συνυπάρχουν συμπράξεις στις οποίες θα συμμετέχουν Σχολεία, Εκκλησίες, Κοινωνικές Δομές που δραστηριοποιούνται στις κατά τόπους περιοχές. Σε αυτό το πλαίσιο, θέλουμε να προτείνουμε ένα μονοθεματικό συμβούλιο που θα αφορά το ζήτημα των κοινωνικών δομών. Να έρθουμε εδώ με ιδέες, προτάσεις και διάθεση για προσφορά. Να καλέσουμε και τις κοινωνικές δομές που ήδη δραστηριοποιούνται στο Δήμο και τις κατά τόπους Συλλογικότητες που δρουν στο Δήμο και να δούμε πως μπορούν να βοηθήσουν. Με αυτή τη διαδικασία, θα είμαστε κι εμείς και οι πολίτες πιο χρήσιμοι. Εξάλλου, υπάρχουν ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα κληθούμε κι εμείς να αντιμετωπίσουμε (πχ. Σίτιση στα σχολεία και άλλα)».


Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως «όταν η Περιφέρεια φτιάξει τη διαδικασία, θα τα φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα τα συζητήσουμε», ενώ αμέσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Φωστηρόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Δεν καταλαβαινόμαστε ή δουλευόμαστε μου φαίνεται. Η διαδικασία με τα ΤΕΒΑ υπάρχουν πολύ καιρό και η διαβούλευση εδώ και καιρό είναι ανοιχτή. Η διαχείριση απ’ ότι φαίνεται θα ανήκει στην Περιφέρεια. Φυσικά θα είναι ανοιχτή διαδικασία, φυσικά μπορούν να κατατεθούν προτάσεις και για άλλη μια φορά σας καλούμε να φέρετε τις προτάσεις σας για να βοηθήσετε, αφού σε όλες τις διαδικασίες ισχύει το σεμνά και ταπεινά, αφού πουθενά δεν αναφέρεται ο Δήμαρχος ότι βοηθά όσους έχουν πρόβλημα».

Ο επικεφαλής της ΡΑΚ, κ. Μερκουράκης, πήρε το λόγο αμέσως μετά για να σχολιάσει τα λεγόμενα, αλλά και το έντονο ύφος του κ. Φωστηρόπουλου: «Δεν καταλαβαίνω προς τι ο εκνευρισμός, όπως δεν καταλαβαίνω από πού συμπεράνατε ότι σας εγκαλούμε για φανφάρες και δε ξέρω εγώ τι άλλο. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά: Εμείς σε αυτό το πλαίσιο των ΜΚΟ δεν είχαμε θέση. Και δεν έχουμε θέση γενικότερα σε αυτό το πλαίσιο με το οποίο λειτουργούσαν οι Κοινωνικές Δομές και με τον τρόπο που λειτουργούσαν. Έχουμε τις ενστάσεις μας και τις έχουμε καταθέσει κατά καιρούς στα Δημοτικά Συμβούλια – είναι γνωστές. Εγώ αυτό που λέω είναι πως από εδώ και πέρα κι αφού περνάμε στην επόμενη φάση, το τρίμηνο είναι ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα για να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις επί αυτών των ζητημάτων. Τέλος, μην μας εγκαλείτε ότι δεν είχαμε ακούσει ή ότι δε ξέραμε. Μέχρι και το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εσείς οι ίδιοι δηλώνατε άγνοια για το τι θα γίνει με τις Κοινωνικές Δομές».


Ο κ. Φωστηρόπουλος επανήλθε λέγοντας: «Εσείς εγκαλέσατε Συλλόγους Γονέων την προηγούμενη φορά, επειδή βοήθησαν συνανθρώπους τους. Αυτό είναι πρωτοφανές. Αποφασίστε τι θέλετε. Να βοηθήσετε τους συνανθρώπους σας ή όχι; Αν δεν το θέλετε επειδή σας ενοχλεί η ΜΚΟ, σας δίνει τη δυνατότητα το ΤΕΒΑ».

Τη στιχομυθία έκλεισε ο κ. Μερκουράκης, ο οποίος σχολίασε τελευταίος: «Την ίδια στιγμή που οι Σύλλογοι Γονέων φωνάζουν πως δεν έχουν χρήματα κι έρχονται κάποιοι Σύλλογοι και ζητούν να δώσουν από το υστέρημα τους 100 και 200 ευρώ ζεστό χρήμα για το κοινωνικό συσσίτιο, ε συγγνώμη αυτοί θα μας βρουν απέναντι τους. Και το είπαμε και το επισημάναμε. Τώρα αν εσείς καλλιεργείτε μια παραφιλολογία, ξέρετε καλύτερα ποιους και τι εξυπηρετεί…».

Τέλος, η Δημοτική Σύμβουλος του ΚΚΕ, η οποία χαιρέτισε την απαγκίστρωση από την ΜΚΟ και το πέρασμα της ευθύνης για τις κοινωνικές δομές στην Περιφέρεια, σημείωσε πως ελπίζει «τώρα να δίνεται βοήθεια σε όλους όσους τη χρειάζονται». Παρόλα αυτά, καταψήφισε την παράταση.

Διάδρομοι ΑΜΕΑ


Έγκριση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή ραμπών και διαδρόμων ΑΜΕΑ στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου» προϋπολογισμού 65.000€, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Χατζηδάκης. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους Συμβούλους πως υπήρξαν δύο αιτήματα για κατασκευή διαδρόμων ΑΜΕΑ από πολίτες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και καταστήματα. Με βάση αυτά
αποφασίστηκε να σχεδιαστούν δύο διαδρομές, που θα εξυπηρετούν τους δύο Δημότες. Ο κος Μερκουράκης παίρνοντας τον λόγο δεν εξέφρασε διαφωνία, ωστόσο ζήτησε να υπάρξει επιτέλους μια εντελώς διαφορετική λογική σχεδιασμού στο ζήτημα των ραμπών ΑΜΕΑ και των πεζοδρομίων γενικότερα.


Αναλυτικά ο κ. Μερκουράκης, είπε τα εξής: «Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για τα πεζοδρόμια της πόλης, τον οποίο θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας; Ή θα προκύπτει κάθε φορά ανάλογα με τα αιτήματα; Εγώ θα ήθελα να επισημάνω την επιθυμία μας και την επιδίωξή μας να ακολουθήσει ο Δήμος μια διαδικασία που βρίσκεται στον αντίποδα μιας χωρίς πλάνο λογικής που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Δήμος. Και τι εννοώ; Ένας Δήμος που ενδιαφέρεται να ακολουθήσει το γράμμα του Νόμου & ταυτόχρονα να φτιάξει μια πόλη φιλική προς τους Δημότες και τους Δημότες ΑΜΕΑ, είναι σημαντικό να ξεκινήσει προσδιορίζοντας αρχικά τις ανάγκες».

«Νομίζω πως όλοι γνωρίζουν ότι μελέτες που καταγράφουν την κατάσταση του συνόλου των πεζοδρομίων στην πόλη μας δεν κοστίζει παρά ελάχιστα χρήματα. Και δε κοστίζουν σε σχέση με τις εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες που μπορούν να προμηθεύσουν τον Δήμο. Με αυτή τη μελέτη θα μπορούσαμε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή που υπάρχουν πεζοδρόμια, ράμπες, πινακίδες, ευπαθή πεζοδρόμια. Στη συνέχεια και ανάλογα με τα χρήματα που προτίθεστε να δαπανήσετε ανά έτος, να εκπονήσετε ένα σχέδιο που θα συνοδεύεται από ένα χρονοδιάγραμμα προκειμένου να ολοκληρώσετε ένα άρτιο και ολοκληρωμένο δίκτυο πεζοδρομίων φιλικών προς άτομα ΑΜΕΑ», συνέχισε ο κ. Μερκουράκης, για να προσθέσει: «Η διαδικασία που ακολουθείται, όχι μόνο είναι ελλιπής, όχι μόνο χαοτική, αλλά επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να στήνει ένα δίκτυο εξυπηρετήσεων λειτουργώντας βάση αιτημάτων, με μπλοκάκια, τηλεφωνήματα και προσωπικές επαφές και «πελατολόγια». Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Ελληνικής Αυγής, κ. Μεταξάς, σχολίασε σχετικά: «Μα έτσι λειτουργεί ο Δήμος τόσα χρόνια», ενώ αντίθετα Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας φώναζαν πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


Ο κ. Μερκουράκης εν μέσω φασαρίας ζήτησε από τους Συμβούλους να τον αφήσουν να ολοκληρώσει λέγοντας: «Έτσι είναι και είναι σε όλους τους τομείς και όχι μόνο στα πεζοδρόμια. Δυστυχώς, αυτή είναι η αίσθηση που αποκομίζει ο πολίτης από την εν λόγων διαδικασία και δεν είναι λίγες οι φορές που μας έχουν επισημάνει τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει κάποιος αν θέλει φτιαγμένο πεζοδρόμιο ή λάμπα και ούτε καθ’ εξής. Σας ζητάμε να μας απαλλάξετε από αυτό το σύστημα και να είστε σίγουρος πως όταν οι πολίτες απολαύσουν ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πεζοδρομίων θα είστε διπλά κερδισμένος, απ’ ότι με αυτήν την τακτική».

Το ζήτημα σχολίασε και ο κ. Καραμαρούδης, ο οποίος πρότεινε να χωριστούν οι 41 σύμβουλοι το Φάληρο ανά περιοχή και να καταγράψουν τα προβλήματα, ωστόσο ο κ. Μερκουράκης επανέλαβε ότι αυτός μιλά για μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία και λογική, απαλλαγμένη από παλιές παθογένειες. Από τη μεριά του, ο κ. Χατζηδάκης, τόνισε ότι είναι πολλές οι ανάγκες και δε φτάνουν γι’ αυτές όλος ο προϋπολογισμός του Δήμου!

Νέο πάρκινγκ πλησίον της Αγίου Αλεξάνδρου

Ένα ακόμα κατάστημα τους τελευταίους μήνες, αποφάσισε να αιτηθεί θέσεις πάρκινγκ. Το κατάστημα το οποίο ασχολείται με καθαρισμό ρούχων και χαλιών ζήτησε την παραχώρηση θέσης στάθμευσης για Ι.Χ. Φορτηγό Αυτοκίνητο για τις ώρες 09:00 έως 12:00 & 17:00 έως 20:00. Η Δημοτική Σύμβουλος της ΡΑΚ, κα Αργυρώ Σύριγγα, σημείωσε τα εξής: «Κι εγώ γνωρίζω πως το διάστημα που συνηθίζεται να συλλέγουν χαλιά τα καθαριστήρια, είναι 1-2 μήνες το χρόνο. Θα ανοίξουμε τους ασκούς του Αιόλου αν κάθε ένας ζητά πάρκινγκ». Στο σημείο εκείνο πετάχτηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, κ. Μιχαηλίδης, σε μια από τις ελάχιστες παρεμβάσεις του στο φετινό Συμβούλιο, για να διαφωνήσει σχετικά. Ωστόσο, η κα Σύριγγα τόνισε ότι ξέρει πολύ καλά από καθαριστήρια, γιατί με τέτοια καταστήματα ασχολείται η οικογένειά της.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως πήγε από το κατάστημα και ενημερώθηκε πως η συλλογή χαλιών κρατάει όλο το διάστημα του χρόνου, γιατί ο κόσμος δεν έχει λεφτά και τα δίνει λίγα - λίγα. Επιπλέον, τόνισε πως είδε από κοντά και την αποθήκη του καταστήματος για να διαπιστώσει πως όντως συλλέγουν χαλιά. Παράλληλα, σημείωσε πως αν κι άλλο καθαριστήριο έχει παρόμοιες ανάγκες θα πρέπει να το διευθετήσουμε.

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο κ. Μερκουράκης λέγοντας: «Πολύ φοβάμαι κ. Χατζηδάκη, πως σε λίγο καιρό θα βρίσκουμε τις θέσεις πάρκινγκ με το κιάλι. Και ουσιαστικά δε μιλάμε για ένα περιφερειακό κατάστημα, αλλά για ένα καθαριστήριο ελάχιστα μέτρα μακριά από την Αγ. Αλεξάνδρου Και θα πρέπει να καταλάβουν οι καταστηματάρχες πώς αν δεν υπάρχουν ελεύθερα πάρκινγκ πέριξ της Αγίου Αλεξάνδρου, δεν θα έχουν και πελάτες. Εγώ αντιπροτείνω -επειδή ο επαγγελματίας ζητά 6 ώρες διαθέσιμο πάρκινγκ σε ώρες αιχμής- να το μετατρέψουμε σε 8-10 το πρωί που δεν έχουν ανοίξει τα καταστήματα και 7-9 το βράδυ που η Αγ. Αλεξάνδρου έχει αρχίσει να αδειάζει». Η συγκεκριμένη πρόταση, ωστόσο, απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο. Κάπως έτσι, η θέση δόθηκε μόνο με τη συναίνεση της συμπολίτευσης.

Ρύθμιση χρεών για το Sea Park - 500.000 το συνολικό χρέος!


Το θέμα του Sea Park απασχόλησε για ακόμη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο – φυσικά προκαλώντας νέες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση. Πρώτος αναφέρθηκε στο θέμα ο κ. Μερκουράκης, ο οποίος είπε: «Έχουμε εκφράσει τον προβληματισμό μας και έχουμε τονίσει σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο την εκτίμησή μας πως η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είναι
βιώσιμη κι άρα δε μπορούμε να υπολογίζουμε σε μια σταθερή και γόνιμη συνεργασία για το μέλλον. Επίσης, έχουμε επισημάνει την ασυνέπεια της ιδιοκτησίας προς τους υπαλλήλους, καθότι υπάρχουν καταγγελίες, αλλά και κλίμα φόβου για προβλήματα στα ζητήματα μισθοδοσίας. Πριν 6 μήνες είχαμε καταψηφίσει την παράταση της μίσθωσης, και μάλιστα μόλις 23 από τους 41 είχαν ψηφίσει υπέρ. Η παράταξη του ΚΚΕ και ο κ. Παπαγεωργίου είχε προτείνει να έρχεται το ζήτημα σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με στόχο να υπάρχει συνεχής έλεγχος για το εάν τηρεί τις υποχρεώσεις του όσον αφορά στα ενοίκια, πρόταση που απέρριψε ο Δήμαρχος. Δεν έχουμε ενημέρωση σε σχέση με τότε. Τι γίνεται; Είναι ταμιακώς εντάξει;». Ο κ. Χατζηδάκης αν και ρωτήθηκε πολλές φορές για το ζήτημα αυτό, είναι φανερό πως δεν θέλησε να απαντήσει.


Από την παράταξη «Μαζί για το Φάληρο» και τον κ. Βασιλείου ειπώθηκαν τα εξής: «Είμαστε από την αρχή κατά. Έχουμε έναν άνθρωπο που συνεχώς δεν πληρώνει και είναι στα δικαστήρια. Είχαμε τοποθετηθεί συνεχώς για το θέμα». Το 2016 κλείνει λέει ο κ. Χατζηδάκης, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως «δε μπορούμε να καταδικάζουμε έναν άνθρωπο που έχει κάνει μια επένδυση».

Ο κ. Τριάντος από την πλευρά του πρότεινε στον Δήμαρχο να υποχρεώσει τον επαγγελματία κάθε μήνα που θα πρέπει να πληρώνει τη ρύθμιση, να πρέπει παράλληλα να πληρώνει και το νοίκι του. Ο κ. Χατζηδάκης, είπε πως δε μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τριάντου, ο οποίος του τόνισε σε όλους τους τόνους, ότι κάτι τέτοιο είναι λάθος.

Το κλειστό Γυμναστήριο σε… νέες περιπέτειες


Την έγκριση του 3ου ΑΠΕ & 3ου ΠΚΝΤΜΕ του υπό κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου Π. Φαλήρου και των ανοικτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο, ζήτησε με πρόταση του ο κ. Χατζηδάκης. Η συγκεκριμένη πρόταση προκάλεσε την αντίδραση της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης, η οποία μέσω του κ. Μερκουράκη σημείωσε τα εξής: «Μας προτείνεται να προχωρήσουμε στην έγκριση του 3ου ΑΠΕ & 3ου ΠΚΝΤΜΕ (Πρωτόκολλο Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών) του υπό κατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου. Για ακόμη μια φορά, δεν έχουμε όλα τα τεχνικά στοιχεία & τις λεπτομέρειες έτσι ώστε να συγκροτήσουμε μια ενδελεχή άποψη».

«Παρόλα αυτά, έχουμε μια σειρά από ερωτήματα: Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ξέρουμε ποιες είναι οι προμετρητικές αποκλίσεις, πόσο σοβαρές είναι αυτές, αν τις είχε επισημάνει ο εργολάβος κατά τη διαδικασία παραλαβής του έργου, αν θα έχουν συνέπειες στο χρόνο περάτωσης και φυσικά ποιες θα είναι οι νέες εργασίες που κρίθηκαν απαραίτητες για την ολοκλήρωση του έργου. Επίσης θέλουμε να μας πείτε γιατί άλλαξαν οι τιμές μονάδων των υλικών», συμπλήρωσε. Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε κάποιες αλλαγές στην πλαϊνή όψη του έργου και στο γεγονός ότι προτιμήθηκαν τούβλα αντί του υλικού που είχε προβλέψει η μελέτη, προκειμένου να είναι πιο ασφαλές απέναντι στους δυνατούς αέρηδες. Ωστόσο, δεν απάντησε σε κανένα από τα υπόλοιπα ερωτήματα, παρά τις συνεχείς πιέσεις. Κάπως έτσι, η ΡΑΚ αποφάσισε να ψηφίσει λευκό, ενώ επιφυλάχτηκε για περαιτέρω οικονομικο-τεχνική έρευνα και στο μέλλον.

Συμφωνία για τη Δημοτική Αστυνομία


Την αδυναμία συγκρότησης της Δημοτικής Αστυνομίας πρόβαλε ο κ. Χατζηδάκης για την απόφαση του να μην επανασυστήσει τη Δημοτική Αστυνομία του Δήμου. Επιπρόσθετα, έθεσε ζήτημα χρηματοδότησης, μιας και αναφέρθηκε σε κονδύλια που πλέον δε δίνονται στο Δήμο
για τη λειτουργεία της. Ο κ. Μερκουράκης αρχικά ρώτησε τον κ. Χατζηδάκη για το ποιες λειτουργίες έχουν περάσει στην Αστυνομία, ποιες στις υπηρεσίες του Δήμου και ποιες δεν εξυπηρετούνται από κανέναν, με τον Δήμαρχο να απαντά πως μόνο το πάρκινγκ και το λαθρεμπόριο δεν τα καλύπτει κανείς.


Ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ σχολίασε: «Το ερώτημα είναι θέλουμε Δημοτική Αστυνομία; Σαν παράταξη δε μπορούμε παρά να πούμε πως η Αστυνομία λείπει και λείπει σε συγκεκριμένους τομείς. Και είναι αλήθεια πως έχοντας μιλήσει με καταστηματάρχες ή βλέποντας αμάξια σε γωνίες, σε ράμπες και αλλού, έχουμε διαπιστώσει πως έβαζαν μια τάξη στην αγορά, στα πάρκιγνκ κτλ».

Επίσης, ένα ακόμα ερώτημα που κατέθεσε ο κ. Μερκουράκης ανέφερε: «Ένα δεύτερο θέμα έχει να κάνει που και με ποιο κριτήριο έγιναν οι τοποθετήσεις στις κατά τόπους υπηρεσίες;». Ο κ. Χατζηδάκης ενημέρωσε αναλυτικά που έγιναν οι τοποθετήσεις, με πιο σημαντική την τοποθέτηση ενός υπαλλήλου στα ΚΕΠ Αγ. Βαρβάρας προκειμένου να λειτουργούν περισσότερες ώρες.

Ο κ. Μεταξάς της Ελληνικής Αυγής διαφώνησε με την πρόταση Χατζηδάκη, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην επανασυσταθεί η Αστυνομία, ενώ απάντηση έλαβε από τον κ. Μερκουράκη, ο οποίος του τόνισε πως θα είναι «αδύνατο να λειτουργήσει η Αστυνομία με 7 άτομα, καθώς οι αρμοδιότητες είναι 39 και ουσιαστικά θα τους καταστήσουν ανενεργούς, χωρίς να μπορούν να βγουν στο δρόμο. Δυστυχώς, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες και να μπορούν να γίνουν προσλήψεις».

Κόντρα και για τα κληροδοτήματα στο εσωτερικό της παράταξης Χατζηδάκη

Ανεβλήθη για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση για το κληροδότημα του ευεργέτη του Φαλήρου, Παύλου Αθανασιάδη για την απονομή γαμήλιου επιδόματος σε Πέντε κατ έτος “άπορες κοπέλες σε.ηλικία γάμου”, όπως ορίζει η Διαθήκη.

Η Δημοτική Σύμβουλος του κ. Χατζηδάκη άφησε αιχμές κατά του αντιδήμαρχου κ. Φωστηρόπουλου, αφήνοντας να εννοηθεί πως διαφώνησε ως προς τους φορείς που θα υποδείξουν τις υποψήφιες, ίσως γιατί θα ήθελε να.προτείνονται κατά τρόπο που να ευνοεί αυτόν η τους δικούς του…

Η κα Γιαννοπούλου δεσμεύτηκε να επανέλθει στο επόμενο Συμβούλιο με νέο λεπτομερές εισηγητικό, ώστε να υπερκεραστούν οι όποιες αμφιβολίες και να προχωρήσει η.υλοποίηση της βούλησης του Διαθέτη.

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου