Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Χωρίς μισθό οι Σχολικοί Φύλακες στο Παλαιό Φάληρο!

Tο θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη (μη) μισθοδοσία των Σχολικών Φυλάκων που παρέμειναν και εξακολουθούν να βρίσκονται στις θέσεις τους έχοντας κερδίσει ασφαλιστικά μέτρα,
δουλεύοντας κανονικά όλο το προηγούμενο διάστημα και μέχρι σήμερα, αποτέλεσε το εναρκτήριο θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Φαλήρου της Δευτέρας 22 Ιούνη.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης» Π. Φαλήρου, Κώστας Μερκουράκης, έθεσε προ ημερησίας το ζήτημα, ενημερώνοντας το Συμβούλιο για το γεγονός ότι οι εν λόγω υπάλληλοι πήγαν στις 10 του Ιούνη να παραλάβουν το μισθό τους και βρήκαν το 1/3 των χρημάτων στους λογαριασμούς τους, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως -όπως υποστηρίζουν- η οποιαδήποτε προειδοποίηση.

«Όλη αυτή η κατάσταση έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, που τους δίνει πίσω τις δουλειές τους, ψηφίστηκε στις 11 Μάη. Με βάση αυτό, η ταμειακή υπηρεσία πλήρωσε ή μάλλον δεν πλήρωσε τους 4 υπαλλήλους για ολόκληρο τον Μάη και δεν θα τους πληρώσει μέχρι την έκδοση του ΦΕΚ διορισμού τους» σημείωσε ο κ Μερκουράκης για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Οι υπάλληλοι μέχρι σήμερα δουλεύουν με ασφαλιστικά. Δεν τίθεται ζήτημα λοιπόν καλής διάθεσης ή μη ενημέρωσης. Ο Δήμος πρέπει να σεβαστεί την απόφαση Δικαστηρίου, αφού οι υπάλληλοι θα παραιτηθούν από τα ασφαλιστικά μόλις βγει το ΦΕΚ διορισμού. Μέχρι να συμβεί αυτό, τα ασφαλιστικά τρέχουν».

Ο κ. Μερκουράκης ζήτησε από τον Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη να παρέμβει «διορθώνοντας» μια -κατά την άποψη της ΡΑΚ και των νομικών συμβούλων του Σωματείου των Σχολικών Φυλάκων- «λάθος απόφαση». «Από τη μια έχουμε τη ρητή διαβεβαίωση της προέδρου των Σχολικών Φυλάκων, ότι παρόμοιο κώλυμα δεν υπάρχει σε άλλο Δήμο στην επικράτεια -η ίδια μάλιστα ανήκει στην ίδια κατηγορία και έχει πληρωθεί κανονικά- από την άλλη έχουμε μιλήσει με Δικηγόρους που αναλαμβάνουν τις υποθέσεις των Σχολικών Φυλάκων, που επιβεβαίωσαν τα όσα σας μεταφέρουμε», πρόσθεσε.

«Η παρέμβαση μας έχει πρώτα απ’ όλα τη διάθεση να σας ενημερώσει προκειμένου να κινηθείτε αναλόγως. Οι οικογένειες στεγνώνουν από χρήματα και όπως μας ενημέρωσε και η αρμόδια Υπάλληλος αναλυτικά, σε περίπτωση που το ΦΕΚ δε βγει μέχρι τις αρχές του μήνα, δεν θα προλάβουν να πληρωθούν, καθώς η ενιαία αρχή πληρωμών χρειάζεται 7 τουλάχιστον μέρες προετοιμασίας» συμπλήρωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ΡΑΚ για να καταλήξει αναφερόμενος και στους υπόλοιπους υπαλλήλους που βρέθηκαν είτε σε καθεστώς διαθεσιμότητας, είτε απολυμένοι λέγοντας:

«Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε από τώρα τους χειρισμούς σας σχετικά με τους απολυμένους ή σε διαθεσιμότητα σχολικούς φύλακες. Σύμφωνα με ενημέρωση που έχουμε, σκοπεύουν να κινηθούν με αγωγές για το διάστημα που ήταν σε διαθεσιμότητα ή και απολυμένοι, οπότε πρέπει να δείτε πως και πότε θα προχωρήσετε σε πληρωμές. Ωστόσο, αυτό το θέμα είναι αρκετά πιο σύνθετο».

Ο κ. Χατζηδάκης αρνήθηκε να εξετάσει το ζήτημα τονίζοντας πως έχει ρωτήσει τον επίτροπο ο οποίος του πρότεινε να περιμένει το σχετικό ΦΕΚ. «Όταν έρθει ΦΕΚ, θα εφαρμοστεί και θα κινηθεί αναλόγως το λογιστήριό μας», σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Μερκουράκης επανήλθε ανταπαντώντας: «Η μη παρέμβασή σας και η μη πληρωμή των υπαλλήλων, σε ένα τραβηγμένο σενάριο, αλλά όχι φανταστικό, θα μπορούσε να προκαλέσει ποινικές ευθύνες, καθώς μιλάμε για μη συμμόρφωση με απόφαση δικαστηρίου».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Αντιδήμαρχος κ. Φωστηρόπουλος παροτρύνοντας τον κ. Μερκουράκη να πιέσει κι αυτός με τη σειρά του τον Υπουργό, κ. Κατρούγκαλο, που έχει υπογράψει την επανασύσταση «η οποία δεν έχει γίνει με σαφήνεια, όπως στην περίπτωση των Δημοτικών Αστυνόμων που ήταν σαφέστατη». «Δεν είναι η τοπική Αυτοδιοίκηση που θα πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο, αλλά θα πρέπει να κουνάμε το δάχτυλο σε αυτούς που νομοθετούνε» πρόσθεσε ο κ. Φωστηρόπουλος.

Ο κ. Μερκουράκης διέκοψε τον Αντιδήμαρχο τονίζοντας: «Μα το ζήτημα δεν είναι να κουνάμε τα δάχτυλα δεξιά κι αριστερά. Εμείς τουλάχιστον δεν κάναμε κάτι τέτοιο. Το ζήτημα είναι να πληρωθούν οι υπάλληλοι» για να ανταπαντήσει ο κ. Φωστηρόπουλος λέγοντας: «Τότε, πείτε στον κ. Κατρούγκαλο να υπογράψει πιο σύντομα». Στο θέμα έδωσε τέλος ο επικεφαλής της ΡΑΚ σημειώνοντάς: «Ας δούμε πως μπορούμε να διευκολύνουμε τους υπαλλήλους και μην μένουμε στα γραφειοκρατικά κολλήματα που καθυστερούν τις υπογραφές. Μην αναζητούμε άλλοθι για λάθη ή αβλεψίες».

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου