Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Μια πολύ διδακτική εβδομάδα

Ήταν γεμάτες και ενδιαφέρουσες οι προηγούμενες μέρες. Είδαμε και μάθαμε πολλά:

1. Είδαμε τον Αντώνη Σαμαρά να συναντιέται με πρώην πρωθυπουργούς για να «μονολογήσουν σαν καπετάνιοι βουλιαγμένης αρμάδας» για τη σημασία της παραμονής στην ευρωζώνη και να συνασπιστούν κατά της σημερινής κυβέρνησης που «οδηγεί τη χώρα στα βράχια». Μάθαμε ότι αν κυβερνάς για είκοσι χρόνια μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής δεν χρειάζεται να ζητήσεις συγνώμη. Μπορείς απλά να συνεχίσεις να παριστάνεις τον σωτήρα.

2. Είδαμε μια αντικυβερνητική διαδήλωση να ζητάει παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος. Μάθαμε ότι αυτή η αριστερή, συγκεντρωτική και αντιευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν στέλνει ΜΑΤ να δέρνουν όσους διαδηλώνουν εναντίον της.

3. Είδαμε τους διαδηλωτές να μπαίνουν στο προαύλιο του ελληνικού Κοινοβουλίου. Μάθαμε ότι αυτή η αυταρχική πρόεδρος της Βουλής επιτρέπει σε όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν να μπουν στο προαύλιο και να το κάνουν.

4. Είδαμε το ΣΚΑΙ να καλεί κάθε πέντε λεπτά στις «φιλοευρωπαϊκές» συγκεντρώσεις. Μάθαμε ότι αυτό είναι στο πλαίσιο της αντικειμενικής ενημέρωσης.

5. Είδαμε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο Eurogroup. Μάθαμε ότι οι υπουργοί οικονομικών της Ευρώπης δεν δικαιούνται να συζητούν συγκεκριμένες προτάσεις αλλά αυτό είναι δουλειά μη εκλεγμένων «ανεξάρτητων» θεσμών.

Στέλλα Βρεττού

Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου