Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Το μαρτύριο της σταγόνας

by To Skouliki Tom

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί το πανελλήνιο το θρίλερ που λαμβάνει χώρα στις Βρυξέλλες, αφού η ελληνική αποστολή αποχώρησε από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων παίρνοντας μαζί της τις καρέκλες και τα σουβέρ.

Όταν λέμε πανελλήνιο, μη φανταστείτε πολύ κόσμο. Εμείς οι 4-5 χιλιάδες που τα συζητάμε στο facebook και το twitter είμαστε. Kατά τα άλλα, οι Έλληνες ζμπούτσα τους για αξιοπρέπειες, ρήξεις, συμφωνίες και ευρωζώνες.

Σύμφωνα με κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο που θέλησε, όπως πάντα, να διατηρήσει την ανωνυμία του -πόσο βολικό!-, ο Γιάννης Δραγασάκης, που είναι τελειωμένος γαύρος, εγκατέλειψε τις συζητήσεις γιατί ήθελε να δει σε live streaming τον τρίτο τελικό της Α1 μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Παππάς δεν έβλεπαν την ώρα να κατεβάσουν στο κινητό τους το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones.

Όπως όλα δείχνουν, οι Θεσμοί επέμειναν στα μέτρα-σοκ που πρότειναν τις προάλλες, πράγμα που δεν έγινε δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει νωπή λαϊκή εντολή να μας ξεκωλιάσει στους φόρους αλλά να το πλασάρει ως νίκη της Δημοκρατίας, η οποία γεννήθηκε και πέθανε στην Ελλάδα.

Οι Θεσμοί διευκρίνισαν ότι δε ζητάνε περικοπές μισθών και συντάξεων αλλά δραστικές μειώσεις δαπανών στους μισθούς και τις συντάξεις, οπότε είναι να απορεί κανείς με τη στάση της Κυβέρνησης που παραμένει καχύποπτη και δεν έχει υπογράψει ακόμα τη συμφωνία με χέρια και με πόδια.

Δηλαδή, τί όφελος μπορεί να έχουν οι δανειστές από τη δυστυχία μας; Για το καλό μας κάνουν ό,τι κάνουν! Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες μας!

Αυτή τη φορά τα μέτρα δεν θα είναι σαν τα προηγούμενα 45.000. Αυτή τη φορά τα μέτρα θα μας βάλουν στο δρόμο της ανάπτυξης.

Μας αγαπάνε οι δανειστές! Σαν φίλοι ήρθαν!

Εν τω μεταξύ, σε γενικές γραμμές, οι Έλληνες έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: Στο Μέτωπο της Κοινής Λογικής που ζητάει κρεμάλες στο Σύνταγμα σε περίπτωση που ο Τσίπρας προχωρήσει σε ρήξη -προφανώς αυτή η βία δεν καταδικάζεται από όπου κι αν προέρχεται- και στους συριζοταλιμπάν που νομίζουν ότι ο Τσίπρας είναι ο νέος Βελουχιώτης.

Ποιος θα κάνει αντάρτικο καλέ; Αυτός που δεν έχει τολμήσει να τα βάλει ούτε με μισό ολιγάρχη -από αυτούς που υποτίθεται ότι θα διέλυε;

Αυτός θα τα βάλει με τη Μέρκελ, τις αγορές και τους τραπεζίτες; Είστε καθόλου σοβαροί;

Δεν καταλαβαίνετε το θέατρο του παραλόγου που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια σας;

Η Ελλάδα, μετά από 4 μήνες που διαπραγματευόταν κάτι -άγνωστο τί-, ετοιμάζει μία αυτοκτονική πρόταση τίγκα στο φόρο και το υφεσιακό μέτρο και την παρουσιάζει ως τη μόνη ρεαλιστική -για ποιον;- στους δανειστές. Οι δανειστές δε δέχονται να αυτοκτονήσουμε και προτείνουν να μας στραγγαλίσουν αυτοί. Η Ελλάδα επιμένει να διαλέξει η ίδια τον τρόπο που θα πεθάνει. Το ΔΝΤ αποχωρεί από τις διαπραγματεύσεις γιατί θέλει διαγραφή χρέους αλλά η Μέρκελ δε μπορεί να πει στους Γερμανούς φορολογούμενους ότι τα λεφτά που έδωσαν για να σωθούν οι γερμανικές τράπεζες έκαναν φτερά, οπότε ρίχνει το μπαλάκι στα τεχνικά κλιμάκια ενώ μπεκροπίνει με τον Ολάντ και τον Τσίπρα σε αέναες συναντήσεις. Τα τεχνικά κλιμάκια συμφωνούν ότι η λύση δεν βρίσκεται στη λιτότητα αλλά ζητάνε από το ΣΥΡΙΖΑ να φορολογήσει μέχρι και τα χαλίκια. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι δε μπορεί να φορολογήσει τα χαλίκια, γιατί έχει λαϊκή εντολή να φορολογήσει μόνο τις πέτρες και τα βότσαλα. Όλοι οι παραπάνω μιλάνε ανοιχτά για ρήξη αλλά παρουσιάζουν το σενάριο εξόδου από το ευρώ ως καταστροφικό, αφού δεν περίμεναν ποτέ ότι θα βρεθούν σε αυτήν την κατάσταση και είναι καταφανώς ανέτοιμοι να την αντιμετωπίσουν.

Κι εμείς καθόμαστε και σχολιάζουμε σοβαρά όλους αυτούς τους επικίνδυνα ασόβαρους τύπους που κρατάνε την τύχη μας στα χέρια τους.

Αμέτοχοι και βουβοί περιμένουμε να μάθουμε αν θα πεθάνουμε ακαριαία ή με το μαρτύριο της σταγόνας, ενώ πανηγυρίζουμε για τη νέα ΕΡΤ, ξεσαλώνουμε στο Athens Pride και γεμίζουμε τη Μαλακάσα σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ανάσες αξιοπρέπειας ενός λαού που πνίγεται στα σκατά.

Εντελώς τελείως στην καραπουτσακλάρα μας λέμε.

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζω με ενδιαφέρον όλα αυτά τα άρθρα που δήθεν αναλύουν την κατάσταση μόνο και μόνο για να διαψευστούν την επόμενη μέρα. Ίσως έχετε προσέξει ότι δεν χρησιμοποιώ ποτέ τη λέξη "άρθρα" για αυτά που γράφω. Άρθρα στην Ελλάδα γράφουν κάτι τελειωμένα ψώνια που νομίζουν ότι μπορούν να αναλύσουν σύνθετα ζητήματα μέσα σε 1000 λέξεις λες και οι αποψάρες τους ενδιαφέρουν τον οποιονδήποτε εκτός από το βαρεμένο τους σινάφι. Σε αυτό το μπλογκ γράφουμε κείμενα, όπου εκφράζουμε σκέψεις και κάνουμε προσωπικές διαπιστώσεις. Δε διαπραγματευόμαστε κάτι. Είναι τύπου take or leave it. Άσχετο με το θέμα αλλά ήθελα να το πω.)

Βασανιστείτε στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Πηγή: thethreemooges.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου