Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Η εκδήλωση στην Καλλιθέα για τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Καλλιθέας και των Οικολόγων Πράσινων, με θέμα τα τοπικά σχέδια διαχείρισης αποβλήτων και την κοινωνική συμμετοχή σε αυτά.

Στην εκδήλωση τοποθετήθηκε για το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης, όπως και οι : Μπάμπης Μπιλίνης, μέλος του τμήματος οικολογίας & περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ Δημήτρης Πολιτόπουλος, θεματική ομάδα απορριμμάτων Οικολόγων Πράσινων.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, κ. Γιώργος Δημαράς, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος μίλησε για το τοπικό σχέδιο του Δήμου και την ένταξή του στην σύμπραξη των Δήμων του Νότιου Τομέα.

Παρούσες οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κ.κ Ελένη Δημοπούλου και Ζωή Ράΐκου.

Παρόντες επίσης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Καθαριότητας κ. Μανώλης Κωστάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο Πρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κων/νος Κόκουλος, ο Αντιπρόεδρος της Β΄θμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Γιώργος Κουτσογιάννης, ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Ξεντές, ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Καλλιθέας (ΔΚΠΚ), κ. Βαγγέλης Παπαδάκης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΔΚΠΚ κκ. Λίνα Κεχαγιά και Γιώργος Δεδούσης.

Μετά τις εισηγήσεις, απαντήθηκαν ερωτήματα σχετικά με τα τοπικά σχέδια και ακολούθησαν τοποθετήσεις των παρευρισκομένων.

Στο πλαίσιο των τοποθετήσεων, έγινε συζήτηση και μπήκαν τόσο τα γενικά θέματα που αφορούν το Εθνικό Σχεδιασμό για την Διαχείριση των Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) όσο και τα ειδικά θέματα που αφορούν το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Καλλιθέας.

Επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση όλων για την γρήγορη εκπόνηση και εφαρμογή του νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων.

Διαπιστώθηκε η ανάγκη μεγαλύτερης ενημέρωσης των πολιτών, για το νέο σχεδιασμό της διαχείρισης απορριμμάτων και τα τοπικά σχέδια, όπως και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για ανακύκλωση & οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Επίσης, τονίστηκε η αναγκαιότητα παρόμοιων και άλλων εκδηλώσεων προκειμένου αρχικά να ενημερωθούν και στην συνέχεια να συμμετάσχουν στην παραπάνω διαδικασία όλοι οι δημότες της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου