Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Αγανάκτηση στο Καβούρι για τη… βίλα Αμαρτία

Νομικές και κινηματικές πρωτοβουλίες αναζητούν οι κάτοικοι στην παραλία Αγίου Νικολάου στο Καβούρι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα
της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών την Τετάρτη 10 Ιουνίου για το περιβόητο ακίνητο του πρώην ξενοδοχείου Καστέλο.

Η εμφανής προσπάθεια των ιδιοκτητών να συρρικνώσουν τη δημόσια χρήση της παραλίας βρίσκει μεν αντίθετη την τοπική κοινωνία, όχι όμως και τις δημόσιες υπηρεσίες που κατόπιν κυβερνητικών συνήθως εντολών, νομιμοποιούν κάθε βήμα των υπερβάσεων που γίνονται.

Ο επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ, Θάνος Ματόπουλος, έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του θέματος για να τονίσει ότι «η γραμμή αιγιαλού στο σημείο μόνο αυτό βρίσκεται 10-20 μέτρα μέσα στη θάλασσα», γεγονός που συρρικνώνει το δημόσιο χώρο αλλά ευνοεί τον ιδιοκτήτη
».

Υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου που παρευρέθηκε στη συγκέντρωση σχολίασε μάλιστα ότι η ύπαρξη μάντρας και φυλακίου γύρω από το ακίνητο νομιμοποιήθηκε με «φωτογραφική» Κοινή Υπουργική Απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.


«Όλο διογκώνεται και δεν μπορούμε να το σταματήσουμε» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Θάνου Ματόπουλου, που ζήτησε από τους κατοίκους να διεκδικήσουν σθεναρά τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, ως μοναδικού μέσου ενάντια στην επιχειρούμενη σταδιακή επέκταση.

Όπως τονίστηκε, το μεγάλο ερώτημα που καλείται να επιλύσει η δικαιοσύνη πλέον, είναι κατά πόσο δικαιούται ο ιδιοκτήτης να έχει περιβάλλοντα χώρο, αυλή, στο ακίνητο και βέβαια να σηκώσει μάντρα.

Η συγκέντρωση ανέδειξε και το άλλο συναφές ζήτημα, τη μόνιμη και επί της ουσίας παράνομη παρουσία του ιδιωτικού σκάφους - θαλαμηγού του ίδιου προσώπου που κατέχει και τη βίλα, η οποία ενοχλεί τους κατοίκους.

«Δεν μπορεί να κουρελιάζονται οι νόμοι, δεν είμαστε μπαλκόνι κανενός» τόνισε αγανακτισμένος ο Θάνος Ματόπουλος.

Δείτε την παρέμβαση του επικεφαλής της ΡΙΚΙΠ:




Ομιλία κ. Πάνου Ματόπουλου στην παραλία Αγίου Νικολάου, Καβουρίου, στις 10/06/2015
Posted by Maria Seferou on Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015
 Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου