Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Σκουρλέτης: Θέμα ημερών, η κατάθεση του ν/σ για εργασιακά

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου, εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Αυτό τόνισε, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη, ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το υπάρχον καθεστώς με τις συμβάσεις αφήνει σε εκκρεμότητα ειδικά το επίδομα γάμου, καθώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μην το καταβάλλουν.

Αυτό, όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, μπορεί να ξεπεραστεί με παράταση της μετενέργειας, εξέφρασε όμως την αισιοδοξία ότι η το νέο καθεστώς στα εργασιακά, δηλαδή το προωθούμενο νομοσχέδιο, θα «προλάβει» το σχετικό χρονικό ορόσημο (30 Ιουνίου).

«Ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί» χαρακτήρισε την εξελισσόμενη διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους δανειστές ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος πρόσθεσε: «Οτιδήποτε έχει κατατεθεί έως τώρα από την άλλη πλευρά, δεν διευκολύνει την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης».

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι το κείμενο των 47 σελίδων της ελληνικής κυβέρνησης δεν αναπαράγει τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστά προσπάθεια αποτύπωσης όσων έγιναν, φάνηκαν και προτάχθηκαν, από αμφότερες τις πλευρές, κατά τους πέντε μήνες των διαπραγματεύσεων.

Ανοίξτε εδώ για να ακούσετε όλη τη συνέντευξη.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου