Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Δρομολογείται το Μουσείο Μεταλλείας Μεταλλουργίας Λαυρίου και η αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο Λαυρίου -το αρχαίο θέατρο Θορικού, τη συνοικία, τους Μυκηναϊκούς θολωτούς τάφους- πραγματοποίησαν
χθες η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

Απώτερος σκοπός είναι η διάσωση των μνημείων που κινδυνεύουν καθώς και η ευρύτερη ανάδειξη συνολικά του αρχαιολογικού χώρου και η σύνδεσή του με τα υπόλοιπα σημεία πολιτισμού του Λαυρίου.

Ακολούθως, η Περιφερειάρχης, που συνοδευόταν από την αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου, επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό, το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου (ΤΠΠΛ) και συζήτησαν το θέμα του Μουσείου Μεταλλείας Μεταλλουργίας Λαυρίου.


Η περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρούν ήδη μια συνέργεια, η οποία είχε πρώτο αποτέλεσμά της τον επαναπατρισμό της κεφαλής του Ερμή.

«Η αποτελεσματική συνέργεια αυτή συνεχίζεται με τη δημιουργία του Μουσείου Μεταλλείας Μεταλλουργίας Λαυρίου», μέσω προγραμματικής σύμβασης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας και με σύμπραξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του υπουργείου Πολιτισμού.

Την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον αν. υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη, ξενάγησαν στους χώρους του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής του Μουσείου Μεταλλείας Μεταλλουργίας, καθηγητής του ΕΜΠ, Νίκος Μπελαβίλας, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΤΠΠΛ, καθηγητής του ΕΜΠ, Δημήτρης Καλιαμπάκος και ο διευθυντής του ΤΠΠΛ, Ασημάκης Χαδουμέλλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου