Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η Ρένα Δούρου σήμερα στην τελετή υποδοχής της αρχαίας κεφαλής του Ερμή


Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, θα πάρει μέρος, σήμερα Δευτέρα, 8 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, στην τελετή υποδοχής και παρουσίασης της αρχαίας κεφαλής του Ερμή, η οποία επαναπατρίστηκε ως προϊόν παράνομης εξαγωγής από την Ελλάδα.

Η τελετή, στην οποία θα μετέχει και ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, θα λάβει χώρα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων 44).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η Περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων: «Υποδεχόμαστε ένα αρχαιολογικό κόσμημα που επιστρέφει στον οργανικό του χώρο από τον οποίο είχε παράνομα αποκοπεί». Η ίδια, αφού υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια στέκεται σταθερά στο πλευρό του υπουργείου Πολιτισμού, στηρίζοντάς το με κάθε τρόπο στο έργο του, παρατήρησε ότι η επιστροφή της κεφαλής του Ερμή σηματοδοτεί το γεγονός ότι «σήμερα την κρίση θα την υπερβούμε συνολικά, ολιστικά, χωρίς εκπτώσεις σε θέματα πολιτισμού».

«Γιατί ο πολιτισμός δεν μπορεί να νοείται ως πολυτέλεια ή κάποιου είδους "παράπλευρη απώλεια" της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για τον άξονα για την υπέρβαση της κρίσης με όρους αξιοπρέπειας της κοινωνίας», σημείωσε η Περιφερειάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου