Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΜΚΙΕ: Γιατί συνεχίζει να ισχύει ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων;

Από τα τέλη του Απριλίου 2015 είχε τεθεί προς δημόσια διαβούλευση μία νέα υπουργική απόφαση, που στόχευε να δοθεί λύση σε μεγάλη μερίδα ανασφάλιστων συμπολιτών μας, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν αποκλειστεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με σοβαρές συνέπειες στους δείκτες υγείας τους ή ακόμη και με τραγική για αρκετούς κατάληξη.

Η υπουργική απόφαση υποτίθεται ότι θα δημοσιευόταν στην εφημερίδα της κυβέρνησης στα μέσα Μάιου. Έφθασε σχεδόν Ιούλιος και αναρωτιόμαστε για το τί συμβαίνει και πού άραγε έχει παγώσει για «άγνωστο» μέχρι στιγμής λόγο η απόφαση αυτή.

Γιατί δεν δημοσιεύεται επιτέλους; Έξι μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης και συνεχίζουν ακόμη να ισχύουν οι μνημονιακοί νόμοι που εξαθλιώνουν 3 εκατομμύρια συμπολιτών μας!

Ελπίζουμε ότι οι λόγοι της καθυστέρησης δεν οφείλονται ούτε σε υπόγειες δεσμεύσεις προς τους δανειστές, ούτε σε υπαναχωρήσεις, γιατί τότε ποιός ο λόγος τής με τόσες τυμπανοκρουσίες δημοσιοποίησής της; Ο Υπουργός Υγείας και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τι έχουν να πουν για αυτό;

Ελπίζουμε ακόμη να μην αιτιολογείται ως έλλειψη χρημάτων. Εάν ναι γιατί τότε το Ελληνικό δημόσιο εγγυήθηκε για άλλη μια φορά την κάλυψη ομολογιακών δανείων της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της Eurobank, συνολικού ύψους 4,6 δις ευρώ; (διαβάστε το ΦΕΚ B 376/2015 με ημερομηνία 18/03/2015), οι οποίες εγγυήσεις του δημοσίου προσμετρούνται ως δημόσιο χρέος, δηλαδή αυξάνεται το δημόσιο χρέος της χώρας μας!

Πως είναι δυνατόν λοιπόν από την μία να βρίσκουμε χρήματα για πολλοστή φορά για τις τράπεζες και να μην μπορούμε να βρούμε μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο καταρρέει; Αρκετά δημόσια νοσοκομεία πιέζονται τρομακτικά με τους προϋπολογισμούς τους και έχουν σοβαρά θέματα προμηθειών υλικών από σύριγγες και γάζες… πόσο μάλλον σε πιο ακριβά υλικά και φάρμακα;

Πόσα θύματα θα πρέπει να θρηνήσουμε μέχρι να γίνει το αυτονόητο, δηλαδή η άμεση αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ; 3 εκατομμύρια ανασφάλιστοι αναμένουν από την κυβέρνηση να δημοσιεύσει επιτέλους την υπουργική απόφαση!

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου