Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Καμπαγιάννης για δίκη Χρυσής Αυγής: Αυτή η Δίκη θα είναι ένας μαραθώνιος που αξίζει να τρέξουμε

«Αυτή η Δίκη θα είναι ένας μαραθώνιος, αλλά ένας μαραθώνιος που αξίζει να τρέξουμε» τόνισε μεταξύ άλλων ο Δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης (μέλος της πρωτοβουλίας δικηγόρων Jail Golden Dawn - Φυλακίστε τη Χρυσή Αυγή), ο οποίος εκπροσωπεί τον Φοίβο, τον Φαληριώτη μαθητή που πριν δύο χρόνια (28 Ιανουαρίου 2013) δέχτηκε δολοφονική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, έξω από το 3ο ΓΕΛ Π. Φαλήρου.

Η συγκεκριμένη υπόθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία των εγκληματικών ενεργειών της Χρυσής Αυγή και στη δίκη αυτή, ο δράστης αντιμετωπίζει το αδίκημα της «συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση».

Με δεδομένη τη σημασία που έχει να είμαστε ενημερωμένοι/ες, από πρώτο χέρι, για τα σχετικά με τις δύο δίκες, η συλλογικότητα «Ανήσυχοι Γονείς» διοργάνωσε χθες, Τετάρτη 10/6 στο θεατράκι της πλατείας Μέλπως, εκδήλωση - συζήτηση ενημέρωσης, στην οποία ήταν καλεσμένος ο κος Καμπαγιάννης.

Στην ενημέρωση προς τους συγκεντρωμένους, ο κος Καμπαγιάννης έκανε λόγο για ύπαρξη πλούσιου υλικού (φωτογραφίες & βίντεο) που αποδεικνύει πως οι κατηγορούμενοι, που για παράδειγμα σκότωσαν τον Φύσσα, δεν ήταν κάποιοι που μαζεύτηκαν ένα βράδυ τυχαία, αλλά ότι είχαν διαρκή δράση ως κομμάτι της «ασφάλειας της οργάνωσης», ήταν σε λίστες, είχαν καθήκοντα και ασύρματους. Η δράση τους παραπέμπει ακριβώς σε παραστρατιωτική δομή και δράση.

«Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να καταδικαστούν κι όχι για τις ιδέες τους. Τις ιδέες τους τις ξέρουμε πολύ καλά, είναι εθνικιστικές και εθνοσοσιαλιστικές. Φοράγανε τα σύμβολα και είχαν τις ιδέες αυτών που -σαν σήμερα- μπήκαν στο Δίστομο και σκότωσαν 214 ανθρώπους. Αλλά δεν είναι οι ιδέες τους που διώκονται. Τις ιδέες τους δεν τις έλεγαν μπροστά στον καθρέπτη πριν κοιμηθούν, αλλά έβγαιναν τα βράδια και τις έκαναν πράξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κος Καμπαγιάννης ανέφερε: «Υπήρξε μια τρομακτική περίοδος που μέλη της Χρυσής Αυγής έβγαιναν στους δρόμους και σκότωναν κόσμο. Θέλω να σας θυμίσω: 28/1 χτυπάνε τον Φοίβο, 17/1 σκοτώνουν τον Λουκμάν με 17 μαχαιριές στην καρδιά, 13/2 επιτίθενται σε Πακιστανούς στην Ιεράπετρα όπου μπήκαν σε ένα θερμοκήπιο και τους χτυπούσαν. Σε κάθε μια από αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι που αντέδρασαν αρχικά αποτελούσαν μειοψηφία. Κι όμως σε όλες αυτές τις υποθέσεις έχουν καταδικαστεί οι θύτες. Σε άλλες περιπτώσεις, που δεν υπήρχε η αποφασιστική παρουσία έστω κι αυτών των λίγων, υπήρξαν αθωώσεις. Το γεγονός ότι κινητοποιηθήκατε έπαιξε ρόλο. Προφανώς χρειάζεται οργάνωση, προφανώς χρειάζεται συνέχεια, ωστόσο πρέπει να ξέρετε ότι νικήσατε με την παρουσία σας».

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του τόνισε τα εξής: «Μια δικαστική απόφαση εκτός από το να αποδώσει Δικαιοσύνη, οφείλει να εκφράζει το ‘κοινό περί δικαίου αίσθημα’. Πρέπει να πηγαίνουμε στις Δίκες, είναι σημαντικό να είμαστε στα κρίσιμα ραντεβού. Παράλληλα, ότι κάνουμε, θέλουμε να το κάνουμε οργανωμένα. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει φτιαχτεί μια ιστοσελίδα την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε και να μάθετε τι ακριβώς συμβαίνει καθημερινά στη Δίκη. Αυτό δεν αντικαθιστά τη φυσική παρουσία και ένα δικαστήριο 1 χρόνου, σίγουρα είναι δύσκολο να κρατηθεί, ωστόσο η μάχη της δημοσιότητας πρέπει να κερδηθεί».

Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου