Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Φωτιά με φωτιά

Εξαιρετικά είναι τα νέα που έρχονται από τον τομέα του Περιβάλλοντος, αφού η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο καίει για 5η συνεχή μέρα μολύνοντας την κατά τα άλλα πεντακάθαρη ατμόσφαιρα του αττικού ουρανού.

Η φωτιά ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Νέα Ζωή από άγνωστα αίτια -αχ αυτές οι κακές φωτιές που ξεσπάνε από μόνες τους-, ενώ το τοξικό νέφος έχει μετατρέψει το Λεκανοπέδιο Αττικής σε Μόρντορ. Τα ορκ υπήρχαν ήδη.

Η δυσοσμία εξαιτίας του καπνού ήταν πολύ έντονη σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής αλλά τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το θέμα μόνο όταν άρχισαν να βρωμοκοπάνε και τα Νότια Προάστια. Όσο δεινοπαθούσε η πλέμπα δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Γιατροί, περιβαλλοντολόγοι αλλά και επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων, όπως αρχαιολόγοι και παλαιοντολόγοι, επιστρατεύτηκαν για να μετρήσουν την τοξική ρύπανση από τη φωτιά, ενώ δεν αποκλείεται να ανακαλύψουν και κανάν αρχαίο τάφο ή κανά σκελετό τυραννόσαυρου, αφού περιοχές σαν τον Ασπρόπυργο είναι παρατημένες στην τύχη τους από τα προϊστορικά χρόνια. Αττική είναι μόνο η Κηφισιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το νέφος είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να μαστουρώσει όλο το Λεκανοπέδιο χωρίς να έχει ανάγκη από ναρκωτικά, ενώ σε περίπτωση βροχής τα οφέλη θα είναι περισσότερα, αφού θα γίνουμε όλοι Τζόκερ ή Χελωνονιντζάκια.

Στελέχη της κυβέρνησης κάνουν ήδη λόγο για “ασύμμετρη απειλή” και “στρατηγό άνεμο”, θυμίζοντας έντονα την κυβέρνηση Καραμανλή που στις πυρκαγιές του 2007 άφηνε να εννοηθεί ότι έρχονται οι Τούρκοι και μας καίνε τα δάση. Ωραίες εποχές, ανέμελες!

Από τη μεριά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι το τοξικό νέφος βλάπτει σοβαρά τον τουρισμό αλλά όχι σοβαρότερα από τους μετανάστες, οι οποίοι κάνουν photo bombing στις selfies των τουριστών που έρχονται στην πεντάμορφη χώρα μας για να χαρούν τον χρεοκοπημένο ήλιο.

Οι πυροσβέστες υποστηρίζουν ότι στο προαύλιο του εργοστασίου βρέθηκαν ορυκτέλαια και ελαστικά για τα οποία η ιδιωτική εταιρεία δεν είχε άδεια ανακύκλωσης, οπότε ευτυχώς που ξέσπασε η αθώα φωτιά κι όλα αυτά τα παράνομα υλικά θα γίνουν στάχτη, ώστε να πάψουν επιτέλους να είναι παράνομα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς χρειάζονται περίπου 500 φορτηγά με χώμα που έχουν κόστος 200.000 ευρώ, αλλά δεν είναι καιρός τώρα για άσκοπες σπατάλες. Έχουμε και το ΔΝΤ να πληρώσουμε στις 30 Ιουνίου. Να πνιγείτε σαν τα ποντίκια ρε!

Ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κατηγόρησε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ότι χρωστάει μισό εκατομμύριο στον εργολάβο που προμήθευε την προστατευτική άμμο και τα αντιπυρικά μηχανήματα, ενώ η Ρένα Δούρου τού απάντησε με αιχμηρά λόγια, γεγονός που αποδεικνύει το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι το Σεπτέβρη η μισή Κουμουνδούρου θα έχει μετακομίσει στη Μακρόνησο.

Τελικά τη λύση έδωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που ανακοίνωσε ότι θα καλέσει τον Captain Planet, ο οποίος θα πάρει το τοξικό νέφος από την Αθήνα και θα το πάει στο Βερολίνο, ώστε να αποδείξει ότι η Ελλάδα έχει παντοδύναμους συμμάχους και δε φοβάται το μισό πλανήτη που μας ζηλεύει κι έχει ταχθεί με το μέρος των δανειστών.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζω ότι συνελήφθη ο 34χρονος προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας ανακύκλωσης, ενώ αναζητείται ο 46χρονος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Γιατί κάτι μου λέει ότι δε θα τιμωρηθεί ποτέ κανένας;)

Φωτιά στο φιλί, φωτιά στο κορμί, φωτιά στη σελίδα μας facebook.com/TheThreeMooges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου