Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Π. Σκουρλέτης: Οι δανειστές θέλουν να μειώσουν το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης (video)

«Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς σε σχέση με την επίτευξη ή μη συμφωνίας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, καταγγέλλοντας «την παρελκυστική τακτική των δανειστών που είναι έξω από κάθε πολιτική ηθική».

Όπως εκτίμησε ο υπ. Εργασίας, «οι δανειστές επιδίωκαν το στραγγαλισμό της ελληνικής οικονομίας για να φτάσουμε αδύναμοι στο τραπέζι των τελικών διαπραγματεύσεων».

Μιλώντας για την απόσυρση της πρότασης έμμεσης μείωσης των συντάξεων, ο υπουργός Εργασίας μίλησε για ένα «παιχνίδι πολιτικών συμβιβασμών» από την πλευρά των δανειστών «που αποσκοπεί να μειώσει το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης». «Θέλουν», τόνισε, «να ξηλώσουν τις προτάσεις που έχουν ένα κοινωνικό πρόσημο».


«Το θέμα είναι να φύγουμε από τα Μνημόνια» τόνισε ο Π. Σκουρλέτης, προσθέτοντας ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο αμοιβαίος επωφελής συμβιβασμός. «Δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία χωρίς διευθέτηση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο. Δεν θα υπάρξει καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις», υποστήριξε ο υπουργός.

Έκρινε ως επιτυχία της κυβέρνησης ότι οι ίδιοι οι δανειστές ομολόγησαν ότι «τα νερά είναι αχαρτογράφητα» σε περίπτωση μη συμφωνίας, όπως είπε ο ίδιος ο Μ. Ντράγκι.

«Γνωρίζουμε ότι είμαστε η αδύναμη πλευρά αυτής της υπόθεσης. Μόνη μας δύναμη η λαϊκή στήριξη της κυβέρνησης και η πλειοψηφία των Ευρωπαίων εργαζομένων», τόνισε μεταξυ άλλων ο Π. Σκουρλέτης.

Πηγή: enter4news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου