Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΨΝΑ: Εργαζόμενοι vs Παύλος Θεοδωράκης σημειώσατε 1

Στην αποπομπή του Διοικητή του Ψυχιατρικού νοσοκομείου Αθηνών κ. Θεοδωράκη προχώρησε χθες η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μετά την θύελλα αντιδράσεων και τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

του Παναγιώτη Αντωνογιαννάκη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού υγείας η λήξη της θητείας του κοινού Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», κ. Παύλου Θεοδωράκη αποφασίστηκε με στόχο την αποκατάσταση της εργασιακής ειρήνης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΨΝΑ.

Είχε προηγηθεί η κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΨΝΑ στις 26 Μαϊου με καθολικό αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας την άμεση αποπομπή του διοικητή του ΨΝΑ Παύλου Θεοδωράκη για μια σειρά ενεργειών αποδόμησης και κατάρευσης του νοσοκομείου.

Το γραφείο του διοικητή σφραγίστηκε και τα κλειδιά του γραφείου του παραδόθηκαν στον διευθυντή της Ιατρικής υπηρεσίας ενώ ζητήθηκε συνάντηση με το υπουργείο υγείας για το θέμα της άμεσης αντικατάστασης του κυρίου Θεοδωράκη.

Μετά την κινητοποίηση, ο κος Θεοδωράκης έκανε αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος διέταξε προανακριτική έρευνα καλώντας τα μέλη του σωματείου να καταθέσουν.

Η κλήση σε προανάκριση του προεδρείου του σωματείου εργαζομένων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθήνας αποτελεί ευθεία παρέμβαση με στόχο την παρεμπόδιση και ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν χθες στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, συμπαραστεκόμενοι στο προεδρείο και δηλώνοντας με αποφασιστικότητα πως ο αγώνας τους απέναντι σε μνημονιακές διοικήσεις θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος .

Επίσης με απόφαση του υπουργείου Υγείας ο κ. Θεοδωράκης παύθηκε και από τη θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας για την Ψυχική Υγεία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Στην θέση διορίζεται ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, Δημήτριος Πλουμπίδης.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια μεγάλη νίκη που δείχνει ότι με τους αγώνες τους μπορούν να επιβάλουν το «ξήλωμα» των μνημονιακών διοικήσεων στα νοσοκομεία.

Οι εξελίξεις μάλλον τους επιβεβαιώνουν...

Πηγή: www.stokokkino.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου