Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου

Το "όχι" δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη, αλλά επιστροφή στις αξίες της Ευρώπης τόνισε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας σε νέο του μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Αλ. Τσίπρας: Το ΟΧΙ είναι η ευθύνη μας προς τους γονείς μας, προς τα παιδιά μας, είναι το χρέος μας προς την ιστορία (video)

Μέτωπο υποταγής της χώρας σε διαρκή πολιτικό και οικονομικό έλεγχο έχουν συμπτύξει Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ και οι εγχώριοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματικοί κύκλοι, υπό την υψηλή καθοδήγηση της "φράξιας Σόιμπλε" στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να βγουν από τη γωνία όπου τους τοποθέτησε ο ελληνικός λαός.

Υπό τη σημαία του "Ναι" επιχειρούν να αποτρέψουν την προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα βγάλει την Ελλάδα οριστικά από το αδιέξοδο και τον φαύλο κύκλο των πολιτικών λιτότητας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύσσωμο το εγχώριο μαύρο μέτωπο ζήτησε χθες τη συγκρότηση κυβέρνησης "εθνικής ενότητας", ενώ η Γερμανία (Μέρκελ, Σόιμπλε κ.ά.) απέρριψε εκ των προτέρων τη συζήτηση στο Eurogroup για μια λύση της τελευταίας στιγμής αξιώνοντας να ακυρωθεί το δημοψήφισμα της Κυριακής.
Όλες οι νεότερες εξελίξεις εδώ σε liveblog μέσω του left.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου