Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ισπανίδα, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, παραιτείται λόγω… Ελλάδας


Η μαχητική Ισπανίδα Μπεατρίθ Ταλεγόν, στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος παραιτήθηκε χθες Τετάρτη από το κόμμα της, εξαιτίας , όπως είπε, της έλλειψης αλληλεγγύης που έχει δείξει στην ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι πρώτη φορά που η Ταλεγόν εκπλήσσει. Πριν από δύο χρόνια και κατά τη διάρκεια ομιλίας της από το βήμα της Συνόδου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κασκάις της Πορτογαλίας, στο οποίο ήταν παρών και ο Γ.Παπανδρέου, είχε καταγγείλλει την πολυτέλεια των συνεδρίων των σοσιαλιστών ηγετών, ζητώντας τους να είναι πιο κοντά στον λαό.

Τώρα εγκαταλείπει τη θέση της στο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας δηλώνοντας ότι το άμεσο σχέδιό της είναι η ενότητα της Αριστεράς , όχι μόνον στην Ισπανία αλλά και σε όλες τις χώρες της Μεσογείου, οι οποίες είναι στόχος των πολιτικών της λιτότητας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΜΕ και στον Γιώργη-Βύρωνα Δάβο εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν στην παραίτηση. Αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Αποφάσισα να εγκαταλείψω το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ισπανίας εξαιτίας της έλλειψης αλληλεγγύης που έχει δείξει στην ελληνική κοινωνία.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα , τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στη χώρα μου στην Ισπανία αλλά και στην Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ έχουν αποδείξει , βάσει όσων έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια και τώρα στο δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα, πως δεν στέκονται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, αλλά παίρνουν το μέρος της τρόικας, καθυποτάσσοντας τους πολίτες στις ορέξεις των χρηματοοικονομικών αγορών και δημιουργώντας με αυτές ήδη μια μεγάλη συμμαχία.

Γι αυτό, εγώ δεν μπορώ να ανήκω σε ένα κόμμα που ήταν υπεύθυνο και ένοχο για τόσα δεινά και για όλη αυτήν την φοβερή κατάσταση της κρίσης».

Το μήνυμα της Ταλεγόν προς τους Ελληνες: “Να μη φοβόσαστε, δεν μπορούν να σας πειθαναγκάσουν, δεν μπορούν να σας γονατίσουν. Πάνω απ’ όλα έρχεται ο άνθρωπος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου