Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κυρίαρχος του παιχνιδιού

Είναι ενδεχομένως η πρώτη φορά στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης, του Ίντερνετ και της τηλεοπτικής δημοκρατίας που μια πολιτική πρόταση
που είχε απέναντί της το σύνολο των οικονομικών, πολιτικών και μιντιακών συμφερόντων, όχι μόνον στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στο εξωτερικό, κέρδισε συντριπτικά, έχοντας την υποστήριξη ενός λαού τόσο αποφασισμένου που δεν υποχώρησε ούτε μπροστά στην ωμή τραπεζική ασφυξία, χωρίς φράγκο στην τσέπη, δηλαδή.

Ένας λαός κυρίαρχος! Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης κατέρρευσε πανηγυρικά και μαζί του ολόκληρος ο σχεδιασμός που ήθελε να τιμωρηθεί η Ελλάδα για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί λαοί και στις χώρες που έχουν μπροστά τους εκλογές, αλλά και γενικότερα οι εργαζόμενες τάξεις ολόκληρης της Ευρώπης. Η μονοκαλλιέργεια της λιτότητας εισέπραξε στις 5 Ιουλίου ένα δεύτερο, ακόμα πιο ισχυρό Όχι.

Στο εσωτερικό μέτωπο, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θέτει σε κίνηση διεργασίες που παρέμεναν παγωμένες λόγω της ανεδαφικής ελπίδας για αριστερή παρένθεση. Ο Αντ. Σαμαράς παραιτήθηκε ήδη και το παλαιό πολιτικό προσωπικό που συνωστίστηκε πίσω από το Ναι φάνηκε ότι έχει φάει τα ψωμιά του. Ανάλογο, όμως, ήταν το Όχι και στους νεόκοπους και εκσυγχρονισμένους εκπροσώπους του κατεστημένου που απέτυχαν επίσης να πείσουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι για τον ίδιον και για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει ρεβανσισμός. Το 38% του λαού που ψήφισε Ναι εκπροσωπείται και η εκπροσώπησή του γίνεται σεβαστή, στο μέτρο βέβαια που αποδέχεται την επιλογή του 61% που συνιστά και απόλυτη πλειοψηφία.

Τώρα, με μια ισχυρότερη εντολή στις αποσκευές του και έχοντας ξεκαθαρίσει πλήρως και προς το εξωτερικό ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει μια αξιοπρεπή και βιώσιμη λύση για το ελληνικό ζήτημα. Υπάρχει δυνατότητα για μια συμφωνία προωθητική, μια συμφωνία win-win. Η Ελλάδα τη θέλει και τη χρειάζεται και για την Ευρώπη είναι ευκαιρία και δημοκρατικό στοίχημα. Η μπάλα είναι στο γήπεδο των εταίρων και πάλι.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου