Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Περί Προδοσίας!

Ένα κακό έχει αυτός ο λαός, επιλέγει κόμμα όπως επιλέγει ομάδα και τελικά είναι οπαδός και όχι συνιδεολόγος.

Ο Σύριζα ξεκίνησε με ποσοστά 3%, ήταν το κόμμα που πάντα ήταν τελευταίο στις καρτέλες των δημοσκοπήσεων, ήταν το κόμμα που οι περισσότεροι γνώρισαν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και αυτοί ήταν που το τοποθέτησαν στην εξουσία.

Αυτοί ενδεχομένως θα είναι και αυτοί που θα του την αφαιρέσουν όταν φτάσουμε στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Ας μην γελιόμαστε όμως, οι αριστεροί αυτοί της χώρας είναι το 3%, οι πραγματικοί αριστεροί αυτοί που είναι έτοιμοι για δραχμή.
Έτοιμοι για GRexit, έτοιμοι για θυσίες επί της ουσίας και όχι για ψευδεπίγραφα status στα social media.
Αυτοί μάλιστα να ξέρετε δεν πήγαν ούτε μια φορά να σηκώσουν 60 ευρώ γιατί γνωρίζουν ότι αποσταθεροποιούν το τραπεζικό σύστημα και γίνονται συνένοχοι με όσους προσπαθούν να ανατρέψουν μια κυβέρνηση εντός και εκτός.
Αυτοί έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για προδοσία κι όμως αυτοί σιωπούν γιατί αναγνωρίζουν πως το 97% του λαού δεν είναι έτοιμο να κάνει ουσιαστική αντίσταση απέναντι στους εταίρους.

Το μνημόνιο που έρχεται μπορεί να μας το επιβάλλουν οι έξω, το σύστημα αν προτιμάτε, όμως οι εκτελεστές τους δεν είναι αυτοί που με θράσος δήλωναν «όποιος δεν μπορεί να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ να του πάρουν το σπίτι», «προτιμώ να απολύω υπαλλήλους παρά να προσλαμβάνω» και άλλες εμετικές ατάκες, είναι αυτοί που μπήκαν να το ψηφίσουν στη Βουλή με κατεβασμένα βλέμματα, είναι αυτοί που φώναξαν μαζί με το πλήθος ΟΧΙ αλλά έχουν την βαριά ευθύνη να διατηρήσουν ζωντανή μια χώρα που βάλλεται.

Όταν είσαι μέλος μιας κυβέρνησης πολλές φορές χρειάζεται να βάλεις στην άκρη τις προσωπικές σου επιδιώξεις και να υπογράψεις ένα μνημόνιο μόνο και μόνο γιατί δεν μπορείς να υπογράψεις έναν αφανισμό.
Για χρόνια κατηγορούσαμε τον Καραμανλή που σε εκείνες τις εκλογές άφησε τον κύριο «λεφτά υπάρχουν» να επικρατήσει και να μας παραδώσει άνευ όρων σε ένα μνημόνιο, ο πρωθυπουργός όμως αυτή τη φορά μίλησε, μπήκε μέσα στη βουλή και ανέλαβε τις ευθύνες που τον βαραίνουν, πρώτη φορά πολιτικός αναλαμβάνει τις ευθύνες του ενώ κυβερνά μονάχα 5 μήνες και δέχεται πόλεμο εντός κι εκτός, χυδαίο πόλεμο που ποτέ καμία κυβέρνηση δεν είχε να αντιμετωπίσει.
Θα ήταν εύκολο να αποχωρήσει ξανά από τις συνομιλίες για να μείνει σταθερός στις κόκκινες γραμμές του όμως ο σωστός ηγέτης ξέρει πότε πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω μόνο και μόνο για να πάρει φόρα και να οδηγήσει το λαό δυο βήματα μπροστά.

Το παλιό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας αργοπεθαίνει, αν δεν αφήσουμε αυτόν τον άνθρωπο να διορθώσει τα κακώς κείμενα που έχτισαν οι προηγούμενοι με τη βοήθεια του ίδιου του λαού τότε θα είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δεν το χωράει ο νους μας για το πόση βρωμιά και διαφθορά κρύβεται πίσω από τις κυβερνήσεις της χώρας μας, έχουμε πάρει μια μικρή γεύση αλλά αγνοούμε την πραγματική έκταση της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος.

Δεν νιώθω προδομένη γιατί δεν είμαι ο ορισμός της αριστεράς, γιατί πάω κάθε μέρα στο ΑΤΜ και γιατί πολλές φορές σκέφτηκα πως έπρεπε να έχει υπογράψει μια συμφωνία για να κυλήσει ομαλά το καλοκαίρι, για να μπορώ να κάνω βουτιές στη θάλασσα ανέμελα χωρίς δεύτερες σκέψεις, για να κοιμηθώ και να ξυπνήσω χωρίς της αγωνία της ισοπέδωσης...
Δεν μας πρόδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς τον προδώσαμε πρώτοι γιατί είμαστε αριστεροί γιαλαντζί, γιατί είμαστε επαναστάτες του FB, γιατί είμαστε γέννημα θρέμα του πολιτικού συστήματος που καταρρέει.

Θα μαζέψω τις σκέψεις μου, θα μελετάω άρθρα από όλες τις πηγές για να βρω την αλήθεια που αναζητώ και περήφανη θα λέω στα παιδιά μου πως το 2015 κάναμε αντίσταση 2 εβδομάδες εμείς η γενιά του Freddo, θα μαζεύω δυνάμεις και θα περιμένω με υπομονή την κατάλληλη ώρα...
Tην ώρα εκείνη που θα είμαστε έτοιμοι να πούμε το επόμενο ΟΧΙ.
Για όσους ακόμα ψάχνουν τον λόγο ύπαρξης ενός δημοψηφίσματος θα αφήσω στην άκρη κάθε θετική εξέλιξη που είχε στην αφύπνιση της παγκόσμιας κοινής γνώμης και στην τελική διαμόρφωση της συμφωνίας και θα χαράξω την ταπεινή μου άποψη:

Το δημοψήφισμα ήταν η αιτία να γυρίσει το γρανάζι του μυαλού μας που είχε μείνει ακίνητο για πολλά χρόνια, επιτέλους αρχίσαμε να σκεφτόμαστε κι αυτό εμένα μου αρκεί.
Το δημοψήφισμα ήταν το καμπανάκι που μας επανέφερε σε πνευματική λειτουργία.
Δεν είμαι προδωμένη, εγώ πρόδωσα την αριστερή φύση μου γιατί το να είσαι αριστερός έχει χίλιες δυο υποχρεώσεις που αδυνατούν να σηκώσουν οι δικές μου πλάτες.
Ευχαριστώ κ.Τσίπρα που με κάνατε να έχω πολιτική σκέψη, ευχαριστώ που τελικά δεν είστε ο πρόεδρος του 15μελούς που κλείνει το σχολείο για να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Νίνα Γραμματικάκη 13.07.2015

Πηγή: enfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου