Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Και ενώ η φωτιά στο Βύρωνα απειλεί σπίτια - Έτσι αποσβένονται οι χορηγίες, κύριε Κωνσταντάτε; (φωτογραφίες)

Στην εταιρεία ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ, χορηγό του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στις παιδικές χαρές, ανέθεσε απευθείας το έργο «Αποψίλωση και καθαρισμός περιαστικού δάσους Υμηττού», έναντι καθαρής αξίας 5.115 € ο κ. Κωνσταντάτος στις 19 Ιουνίου.

Προηγήθηκαν δύο δημοσιεύματα του sinergasia στις 19 Μαΐου και στις 25 Μαΐου για τη μεγάλη καθυστέρηση της δημοτικής αρχής και του ΣΠΑΥ στη λήψη μέτρων για την προστασία του Υμηττού από πυρκαγιά.

Εντός 20ημέρου η εταιρεία όφειλε να καθαρίσει 87 συνολικά στρέμματα του Υμηττού στις παρυφές του με τον οικιστικό ιστό της Αργυρούπολης.

Σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή του έργου η εταιρεία όφειλε να αποψιλώσει τον Υμηττό σε βάθος 25 τουλάχιστον μέτρων από την άκρη του οδοστρώματος, ενώ στη θέση «Τρενάκι» το βάθος της αποψίλωσης ορίζεται στα 70 μέτρα.

Ωστόσο όπως αποτυπώνεται και στον φακό του Sinergasia.gr η ζώνη αποψίλωσης με βία έφτασε στα 5 μέτρα βάθος, ενώ σε αρκετά σημεία η προχειρότητα με την οποία έγινε η εργασία είναι κάτι παραπάνω από προφανής.

Δεδομένου ότι ολοκληρώθηκε ο χρόνος παράδοσης του έργου, η διοίκηση προτίθεται να το παραλάβει ως καλώς εκτελεσμένο και να πληρώσει την εταιρεία; Ή μήπως πρέπει να επιμείνει στην καλή εκτέλεσή του που σημαίνει μεγαλύτερο βαθμό προστασίας για το βουνό και τους πολίτες;

Η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει με απευθείας αναθέσεις άλλες 2 προμήθειες καθαρής αξίας 39.245 €. Και στις δύο (προμήθεια ξύλινου εξοπλισμού - δες δημοσίευμα του Sinergasia.gr εδώ - και προμήθεια σπόρων και δενδρυλίων) η προσφορά της εταιρείας ήταν η μοναδική, με μηδενική έκπτωση. Αναρωτιόμαστε εάν η τήρηση των συμβατικών όρων στις δύο προηγούμενες αναθέσεις ήταν ανάλογη της τελευταίας.

Πηγή και η σύμβαση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με την επιχείρηση ΚΗΠΩΝ ΟΔΟΣ ΕΠΕ : www.sinergasia.gr

Μόλις και φτάνει τα 5 μέτρα η περιοχή καθαρισμού των χόρτων

Μόλις και φτάνει τα 5 μέτρα η περιοχή καθαρισμού των χόρτων

Εδώ τι καθαρίστηκε;

Εδώ τι καθαρίστηκε;

Πριν...

...και μετά

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου