Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αποκλειστικό: Εξαφανίσθηκε έπαρχος γιατί ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ματαίωσε καθιερωμένο πανηγύρι

Το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής (εξωτερική άποψη)
Αναταραχή επικρατεί στην Αγία Παρασκευή του Ελληνικού καθώς εξαφανίσθηκε και αναζητείται από τις αρχές ο νέος έπαρχος που πέρυσι διαμαρτυρόταν μέσω της γνωστής ιστοσελίδας tryfonias.gr, γιατί το πανηγύρι που είχε διοργανώσει η διοίκηση Κορτζίδη ήταν φτωχό.


Είχε προηγηθεί η εξαφάνιση του καθιερωμένου ετήσιου πανηγυριού την ημέρα εορτασμού του ομώνυμου τοπικού ναού της συνοικίας για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης  προέβαλε αδυναμία να ενισχύσει οικονομικά την εκδήλωση.


Το γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής (εσωτερική άποψη)
Σύμφωνα με την Τσούχτρα του ελεύθερου δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης "Οικονομική στενότητα για το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, αλλά όταν φτιάχνει ο δήμος μια παιδική χαρά γίνονται 10 πανηγύρια για να προβληθεί το "έργο" τους!"


Όπως αναφέρει το sinergasia.gr "οι εκδηλώσεις
την ημέρα της Αγίας Παρασκευής (26 Ιουλίου) καθιερώθηκαν επί διοίκησης Κώστα Κορτζίδη και συνεχίστηκαν ανελλιπώς από τις διοικήσεις του Ιορδάνη Εφραιμίδη και του Χρήστου Κορτζίδη.

Η οικονομική κρίση επηρέασε τη διοργάνωση, δεν κατάφερε όμως να αποθαρρύνει τους διοργανωτές. Πέρυσι το πανηγύρι κόστισε στο δήμο λιγότερο από 1.000 ευρώ για την αγορά των πρώτων υλών.Τα υπόλοιπα στηρίχτηκαν στην εθελοντική εργασία δεκάδων κατοίκων".

Το τελευταίο σημείωμα του tryfonias.gr και τα σχετικά σχόλια

Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου