Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ήρθε η ώρα ο λαός να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες

γράφει ο Νάσος Ηλιόπουλος

1. Το βασικό χαρακτηριστικό της συγκυρίας που βρισκόμαστε είναι η απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον της κυβέρνησης. Ο στόχος είναι διπλός. Να υπογραφεί μία συμφωνία που δεν θα αμφισβητεί το μνημονιακό πλαίσιο, να φτιαχτεί μια κυβέρνηση με άλλες πολιτικές δυνάμεις και τεχνοκράτες για να μπορέσει να υπάρξει μια συνολική παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος.

2. Η εισβολή του λαού στο προσκήνιο μέσω του δημοψηφίσματος δημιούργησε νέα δεδομένα. Το δημοψήφισμα δεν το κέρδισε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καμία άλλη πολιτική δύναμη. Το δημοψήφισμα το κέρδισε η μεγάλη λαϊκή διαθεσιμότητα που αναπτύχθηκε όλες αυτές τις μέρες. Μέσα σε όλη την κοινωνία (άρα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ) φάνηκε η αντίθεση ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν ή δεν φοβούνται πια και σε αυτούς που έχουν να χάσουν και ακόμα σχεδιάζουν με βάση τον φόβο.

3. Όλοι είδαμε και όλοι καταλάβαμε ότι κάποιοι δεν έδωσαν τη μάχη για το «όχι». Επέλεξαν να εξαφανιστούν ή προσπαθούσαν μέχρι και την τελευταία στιγμή να ακυρωθεί το δημοψήφισμα και να υπογραφεί «πάση θυσία συμφωνία». Δεν γίνεται να ακούγονται ακόμα και μετά το αποτέλεσμα καλέσματα για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Η ομάδα διαπραγμάτευσης και το οικονομικό επιτελείο που δεν πίστεψε το «όχι» και το δημοψήφισμα δεν γίνεται τώρα να το διαχειριστούν. Είναι βασικό ζήτημα δημοκρατίας και σεβασμού της λαϊκής βούλησης.

4. Το δημοψήφισμα μπορεί σε πρώτο χρόνο να φρέναρε την απόπειρα πραξικοπήματος αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Μοναδική μας δύναμη η λαϊκή κινητοποίηση. Πρέπει γρήγορα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο, να προχωρήσουμε στην απαιτούμενη από τις στιγμές «μονομέρεια» σε επίπεδο κυβερνητικού έργου. Ήρθε η ώρα ο λαός να τρομοκρατήσει τους τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου