Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

«Ας μην χασομεράμε "ταπώνοντας" ο ένας τον άλλο στο twitter και στα τηλεπαράθυρα»

«Στο δημοψήφισμα ο λαός έστρεψε την πλάτη σε όσους έλληνες και ξένους υπερασπίστηκαν τις πολιτικές που τον οδήγησαν στις ουρές των ΑΤΜ» - Διαβάστε την αποκλειστική δήλωση της Ιωάννας Καρυστιάνη στο www.stokokkino.gr

Στο δημοψήφισμα ο λαός έστρεψε την πλάτη σε όσους έλληνες και ξένους υπερασπίστηκαν τις πολιτικές που τον οδήγησαν στις ουρές των ΑΤΜ.

Παρά την ομοβροντία έξωθεν επεμβάσεων, διαγγελμάτων και δημοσιογραφικών κηρυγμάτων τρόμου, ο λαός ζώντας επί πέντε χρόνια στο πετσί του τις δραματικές συνέπειες των προγραμμάτων της «διάσωσης», δεν φόρτωσε στην σημερινή -ολίγων μηνών κυβέρνηση- την μοιραία κατάληξη στο αδιέξοδο.

Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις στο οικονομικό και πολιτικό πεδίο, οι ήδη καταπονημένοι πολίτες θα αργήσουν να «πάρουν» ανάσα.

Ανεξαρτήτως της πολυπλοκότητας των δεσμεύσεων και των δεσμών κάθε χώρας στον παρόντα κόσμο, όπου οι τράπεζες κάνουν κουμάντο , έχοντας αρπάξει το τιμόνι, ελέγχοντας και το γκάζι και το χειρόφρενο, η ελληνική περίπτωση, από χρόνια, απαιτούσε προνοητικότητα, υπευθυνότητα, εργατικότητα του πολιτικού προσωπικού, που δεν υπήρξε.

Πολιτικά και λοιπά στελέχη του δημόσιου βίου, αντί να είναι σκυμμένα στη δουλειά τους, αντί να παρουσιάζουν στον λαό καλομελετημένα προγράμματα για όλους τους τομείς που να οδηγήσουν σε ουσιαστικό προβληματισμό και αποφάσεις, χασομερούσαν «ταπώνοντας» ο ένας τον άλλον στα τηλεοπτικά παράθυρα και στο twitter.

Τώρα, είτε προκύψει συμφωνία είτε όχι, αυτό που δεν πρέπει να μείνει στα λόγια ως παντοτινό ευχολόγιο είναι η αναδημιουργία με σοβαρούς κανόνες και προοπτική της εγχώριας παραγωγής. Αποκλείεται να μην υπάρχει τρόπος.

Ακόμα και αν η οικονομική κρίση δεν χτυπάει μια χώρα, ο χαβαλές να εισάγει τα πάντα, κάποτε στέλνει τον αβάσταχτο οικονομικό και κοινωνικό λογαριασμό. Η αξιοπρέπεια ενός λαού και η εθνική κυριαρχία μιας χώρας υπονομεύονται και από την υψηλή ανεργία και από την πλήρη εξάρτηση από εισαγόμενα αγαθά κάθε είδους.

Ο τόπος μας διαθέτει καλή γη, φυσική ομορφιά, άξια χέρια και λαμπρά μυαλά.

Όλα αυτά είναι ατού για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προβλήματος της χώρας που είναι η ανεργία.

Ιωάννα Καρυστιάνη (συγγραφέας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου