Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Αλ. Τσίπρας για Βαρουφάκη: Φυσικά είχα δώσει εντολή για "σχέδιο άμυνας" (video)


"Φυσικά και είχα δώσει εντολή στον κ. Βαρουφάκη για ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο πρωθυπουργός το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή,

απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου Β για έξοδο από το ευρώ, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι ουδέποτε η ελληνική κυβέρνηση είχε σχέδιο για Grexit, κάτι το οποίο απέδωσε σε εταίρους και δανειστές, εξηγώντας ότι υποχρέωση της κυβέρνησης ήταν να σχεδιάσει τις άμυνές της απέναντι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν είχε δώσει εντολή για σχέδιο έκτακτης ανάγκης θα ήταν "πολιτικά αφελής".

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε:



"Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα, να στραφείτε στο κόμμα σας και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Να ψάξετε για τα υποβρύχια, το PSI, (...), την υπόθεση των θαλασσοδανείων της Αγροτικής Τράπεζας, τη μεταβίβαση ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, με τις ασυλίες που εσείς ψηφίζατε. Το κόμμα σας δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δεχθήκατε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν" κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε υποστηρικτικός απέναντι στον κ. Βαρουφάκη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να έκανε λάθη, αλλά δεν κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι είναι λαμόγιο.

"Δεν έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό όπως ο προκάτοχός του, ούτε έκρυψε λίστα ελλήνων φορολογουμένων στα συρτάρια, όπως οι κ.κ. Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.avgi.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου