Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Σάλος για τις μαζικές απολύσεις στον ΑΝΤ1 - 48ωρη απεργία στο κανάλι, αυστηρή προειδοποίηση της κυβέρνησης

Σε μαζικές απολύσεις τουλάχιστον 24 τεχνικών, καθώς και σε μείωση μισθών κατά 20%, προέβη την Παρασκευή o τηλεοπτικός σταθμός Ant1. Εξάωρη στάση
εργασίας την Παρασκευή, από τις 18.00 έως τις 24.00. Απεργία και το Σαββατοκύριακο.

Αιχμές εναντίον των ιδιοκτητών καναλιών, και προειδοποίηση να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο, ως πρόσχημα για τις απολύσεις, από το Νίκο Παππά και τον Γιώργο Κατρούγκαλο.

Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής κήρυξε (48ωρη) απεργία στον ΑΝΤ1, για το παρόν Σαββατοκύριακο.

Εξάωρη στάση εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι εργάζονται στον Τ/Σ «ΑΝΤΕΝΝΑ» και στην ιστοσελίδα antenna.gr, αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 (από τις 18.00 έως τις 24.00), ως συμπαράσταση στις άδικες απολύσεις τεχνικών του σταθμού.

Αιχμές για ευθύνες στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών από τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Υπουργό Εργασία Γιώργο Κατρούγκαλο, καθώς το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται σε διαβούλευση και κατατίθεται σύντομα στη Βουλή.

Με αφορμή τις απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1 και καταγγελίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές για ανάλογες κινήσεις από ιδιοκτήτες άλλων μέσων, δήλωσαν τα εξής:


«Οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών οφείλουν να γνωρίζουν ότι ανεξαρτήτως τέτοιων ενεργειών, οι προϋποθέσεις της αδειοδότησης και ειδικότερα το καθεστώς των εργοδοτικών υποχρεώσεων που προβλέπει ο νέος νόμος θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Εργασίας θα εξασφαλίσουν την τήρηση της νομιμότητας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ να μην είναι θύματα εκβιασμών και εκφοβισμών.

Καλούμε τους εργοδότες ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών να σεβαστούν τη νομιμότητα, τα εργασιακά δικαιώματα και την ελευθεροτυπία και να μη χρησιμοποιήσουν το νομοσχέδιο ως πρόσχημα απολύσεων, την περίοδο μάλιστα που έχει ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση για το μείζον αυτό ζήτημα νομιμότητας και δημοκρατίας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις μαζικές απολύσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ANTENNA και τη μείωση μισθών στον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA

«Τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών αρνούνται να καταβάλλουν τα χρωστούμενα στο ελληνικό κράτος, προβάλλοντας διάφορες νομιμοφανείς δικαιολογίες, συνεχίζουν να καλλιεργούν, εις βάρος των εργαζομένων τους, ένα κλίμα αυθαιρεσίας και καταστρατήγησης ακόμα και των στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι μαζικές απολύσεις, τουλάχιστον 30 τεχνικών, στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, και οι μειώσεις μισθών κατά 50% στους τεχνικούς, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, είναι μόνο το πιο πρόσφατο κρούσμα αυθαιρεσίας.

Η εκτεταμένη ασυδοσία μερίδας της εργοδοσίας, με θύματα τους εργαζόμενους, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΜΜΕ, θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν βρίσκονται πια στο απυρόβλητο, κι ότι η «προνομιακή» τους σχέση με την εκτελεστική εξουσία έλαβε τέλος στις 26 Ιανουαρίου».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου