Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Ο λεκτικός οχετός του Ευάγγελου Βενιζέλου

του Νίκου Μωραΐτη

Στην αρχή άνοιγε το στόμα του και πλημμύριζε ο χώρος νομικές διατυπώσεις. Στη συνέχεια, ευφυολογήματα. Σήμερα ανοίγει το στόμα του και γεμίζει ο τόπος χυδαιολογίες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, από τότε που δεν έχει πια υπουργείο, ούτε κόμμα, τείνει να εξελιχθεί στο μεγαλύτερο βυτιοφόρο λεκτικών λυμάτων της βουλής.

Όποτε θεωρεί ότι δεν καλύπτεται από τις ύβρεις των άλλων, που δυστυχώς συχνά ακούγονται στο ελληνικό κοινοβούλιο, ανοίγει την κάνουλα.

Αυτό έκανε και χθες. Δεν τον κάλυψε, φαίνεται, η παρουσία της προέδρου του κόμματός του στη βουλή, και εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα Βαρουφάκη.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αυτός, λοιπόν, ο πάντα ίδιος κ. Τσίπρας, χυδαίος και μικρός συκοφάντης, πήγε στη Βουλή να καλύψει τον κ. Βαρουφάκη, γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του».

Ο γνωστός λεκτικός οχετός του κ. Βενιζέλου. Ορθώς συντακτικώς περιπεπλεγμένος και επαναλαμβανόμενος σαν λούπα. Ενδιαφέρον όμως έχει το σκεπτικό του: Καλύπτει, λέει, ο Τσίπρας τον Βαρουφάκη γιατί τον φοβάται ως συνεργό του!

Αυτή τη «συντροφική» νοοτροπία γνωρίζει ο Βενιζέλος, αυτήν υποψιάζεται και για τους άλλους. Περιγράφει μία ομερτά. Μία πολιτική μαφία.

Διότι τι άλλο ήταν το ΠΑΣΟΚ των ύστερων χρόνων;

Πηγή: www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου