Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Στην κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης (φωτογραφίες)

Την αυτοδιαχειριζόμενη κατασκήνωση της Αγίας Βαρβάρας Αργυρούπολης, στον Άγιο Εύβοιας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, και ο Γιώργος Κοκκίνης υποψήφιος με τον συνδυασμό της παράταξης.

Η κατασκήνωση βρίσκεται 2,5 χλμ πάνω από το χωριό Άγιος στα 400μ υψόμετρο μέσα σε ένα καταπράσινο, δροσερό τοπίο.

Η θάλασσα απέχει μόλις 20 λεπτά με το αυτοκίνητο και ο συνδυασμός της με το βουνό δημιουργεί ένα μαγευτικό καλοκαιρινό κατάλυμα.

Σήμερα 17 χρόνια μετά την πρώτη προσπάθεια λειτουργίας της από τον πατέρα Θεόδωρο διακρίνει κανείς τη ριζική μεταμόρφωση του χώρου σε μια πλήρως εξοπλισμένη και οργανωμένη κατασκήνωση για παιδιά και νέους.

Την φετινή χρονιά εγκαταστάθηκε ένα σύγχρονο, αυτόνομο σύστημα πυρόσβεσης. Σε απάντηση στην κρίση, στο καθημερινό τραπέζι βρίσκονται φρούτα, οπωροκηπευτικά και αυγά, όλα παραγωγή της κατασκήνωσης.

Η κατασκευή και η λειτουργία της στηρίχτηκε και στηρίζεται στην αστείρευτη προσφορά ανώνυμων ανθρώπων και την εθελοντική εργασία δεκάδων άλλων.

Η κατασκήνωση έχει δυνατότητα φιλοξενίας 150 ατόμων. Φέτος μόνο θα φιλοξενήσει συνολικά 600 παιδιά και νέους , με ειδική μέριμνα πάντα για παιδιά που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. Το τελευταίο μάλιστα γκρουπ που θα φτάσει στην κατασκήνωση στα μέσα Αυγούστου θα είναι από δημοτικό σχολείο της Σερβίας.

Οι ημερομηνίες λειτουργίας κάθε καλοκαίρι είναι 4-5 Ιουνίου με 23-24 Αυγούστου.

Να είναι γεροί οι άνθρωποι της Αγίας Βαρβάρας που προσφέρουν με ανιδιοτέλεια την αγάπη και τη φροντίδα στους συνανθρώπους τους και ιδιαίτερα ο πατέρας Θεόδωρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου