Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Ωραίοι ως έφηβοι, ωραίοι ως πρωταθλητές Ευρώπης!

επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

Ωραίοι ως έφηβοι, ωραίοι ως αθλητές, ωραίοι σαν νέοι άνθρωποι. Η Εθνική Εφήβων επικράτησε της Τουρκίας με 64-61 στον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσκετ
εφήβων που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Βόλο και απέδειξαν πως το μπάσκετ συνεχίζει να κρατάει ψηλά τη σημαία του ελληνικού αθλητισμού.

Επειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό, εκεί όπου η Τουρκία παρουσιάστηκε σαφώς αλλαγμένη προς το καλύτερο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι και εξαιρετικά επικίνδυνη, τα "μωρά" του Παπαθεοδώρου κατάφεραν να ανέβουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και μάλιστα με μεγάλη υπέρβαση καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 14 πόντους.

MVP αναδείχτηκε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος που ήταν ο κορυφαίος στα περισσότερα από τα παιχνίδια της Εθνικής όπως και στον τελικό.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους παίκτες της Εθνικής να πανηγυρίζουν έξαλλα τρέχοντας προς την εξέδρα, εκεί όπου βρίσκονταν οι οικογένειές τους και οι δικοί τους άνθρωποι. Και έπειτα, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος επιδεικνύοντας το ήθος και ανωτερότητα έσπευσε να συγχαρεί τους αντιπάλους τους...

«Για μία ακόμη φορά ο ελληνικός αθλητισμός βρέθηκε στην κορυφή της Ευρώπης. Η εθνική ομάδα μπάσκετ των εφήβων με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μας γέμισε χαρά και απέδειξε ότι με συστηματική δουλειά και επίμονη προσπάθεια μπορούμε να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το μπάσκετ διατηρεί την εξαιρετική παράδοση που έχει επί σειρά δεκαετιών συνεχίζοντας τις διακρίσεις σε κάθε επίπεδο.

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές τους», η δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής.

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 3, Ντουζίδης , Μιλεντίγιεβιτς 8, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος, Μουράτος 2, Σκουλίδας 8, Χρηστίδης, Δίπλαρος 6, Σκορδάς, Παπαγιάννης 12 (15ρ), Χαραλαμπόπουλος 23 (8ρ)
Τουρκία (Ντερίν): Αλ 10, Γιλμάζ, Οντσέλ, Τασκιράν 12, Ούλκερ 13, Μπερίσα, Κορκμάζ 15, Ντουρμάζ 3, Γκαζί 2, Μπαϊράκ 4, Γιουρτσεβέν 2, Τουντς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου