Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Όλγα Γεροβασίλη: «Δε θα φέρουμε το απαξιωμένο πολιτικό σύστημα από το παράθυρο στο προσκήνιο»

«Εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στον ΣΚΑΪ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας πολυκομματικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο εκλογών, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι «εκλογές θα γίνουν όποτε χρειαστεί». «Οι εκλογές είναι πιθανές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα πρέπει να ασχοληθούμε με το πότε θα γίνουν», πρόσθεσε.

Η κ. Γεροβασίλη είπε επίσης ότι είναι στους άμεσους στόχους της κυβέρνησης να προωθήσει νέο εκλογικό νόμο χωρίς το μπόνους των 50 εδρών.

Σε επίμονα ερωτήματα για το αν η χώρα θα πάει σε εκλογές, σε περίπτωση που η κυβερνητική πλειοψηφία πέσει κάτω από το όριο των 120 βουλευτών κατά την ψηφοφορία επί της επικείμενης συμφωνίας, η κ. Γεροβασίλη σημείωσε ότι «μια κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν η ίδια δεν πατάει».

Αναφορικά με την εσωκομματική αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνητική εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι «δυο διαφορετικοί στρατηγικοί σχεδιασμοί δεν μπορούν να συνυπάρξουν». «Πιστεύω ότι δύο διαφορετικές στρατηγικές επιλογές σε επίπεδο κυβέρνησης δεν μπορούν εύκολα να σταθούν», συνέχισε.

Ως προς το αν οι διαφωνούντες πρέπει να παραδώσουν τις έδρες τους σχολίασε ότι «υπάρχουν κώδικες στην Αριστερά, όπως υπάρχει και ο κώδικας δεοντολογίας της ΚΟ», αλλά -όπως είπε- «υπεράνω αυτών υπάρχουν και ηθικοί κώδικες και οι κώδικες της μη απαξίωσης της άλλης πολιτικής άποψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου