Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης στο Δασαρχείο Πεντέλης

Ο Χρήστος Κορτζίδης με τα στελέχη της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, Τάκη Κοροβέση και Ροδή Γεωργακάκη, επισκέφθηκαν την Τρίτη 4 Αυγούστου το Δασαρχείο Πεντέλης στην ευθύνη του οποίου ανήκει και η δασική έκταση του Υμηττού.

Το θέμα της συζήτησης με την αναπληρώτρια δασάρχη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν η πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό που αφορά και το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι:


  • Έχει γίνει μια κατ' αρχήν εκτίμηση της έκτασης της καμένης περιοχής σε συνεργασία με την Δ/ση δασών και αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
  • Μετά τη σύγκριση παλαιών και νέων αεροφωτογραφιών θα γίνει σύντομα ακριβής εκτίμηση αυτής της έκτασης και το δασαρχείο θα προχωρήσει στο χαρακτηρισμό της ως αναδασωτέας.
  • Η ευθύνη για την αναδάσωση αλλά και των αντιδιαβρωτικών, αντιπλημμυρικών έργων ανήκει στην Δ/ση Δασών και Αναδασώσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
  • Η παραπάνω υπηρεσία ήδη προχωρά στη μελέτη αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων με κορμοδέματα, με στόχο το έργο να έχει υλοποιηθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2015.
  • Για το έργο αυτό έχει ήδη εγκριθεί από το Πράσινο Ταμείο, ποσό 250.000 €.
Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης έχει στις προτεραιότητές της την προστασία του Υμηττού και προσπαθεί να συμβάλει σ΄αυτήν τόσο με προτάσεις όσο και με δράσεις.

Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου