Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τα επίσημα αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου 2015


Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ισχυρή εντολή που ζήτησε.

Παρά τις επιθέσεις, συχνά ανοίκειες, που δέχτηκε από πολλές πλευρές. Παρά την προσπάθεια των ακραίων συντηρητικών της Ευρώπης, που για άλλη μια φορά επιχείρησαν να παρέμβουν στα εσωτερικά της Ελλάδας και να εκβιάσουν τους Έλληνες. Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια της διαπλοκής. Και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε πυκνά πυρά από πρόσωπα και δυνάμεις που προήλθαν από τις γραμμές του.

Την επομένη των εκλογών λέγεται συνήθως ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Στην αναμέτρηση αυτή όμως υπάρχει νικητής. Είναι ο λαός μας, που απέτρεψε την παλινόρθωση του παλιού και φθαρμένου και κράτησε ζωντανή την ελπίδα.

Και υπάρχουν επίσης και ηττημένοι. Είναι όσοι ήθελαν να μετατρέψουν σε παρένθεση την κυβέρνηση Τσίπρα. Τα κυκλώματα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, με πρώτη τη Ν.Δ., που έριξαν τη χώρα στον βάλτο.

Η δημοκρατία δικαιούται να γιορτάζει. Η Ελλάδα της προόδου δικαιούται να γιορτάζει. Η Ευρώπη της αλλαγής δικαιούται να γιορτάζει.

Γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού ανέτρεψε αντιδραστικούς υπολογισμούς και σχέδια. Έδωσε νέα πνοή στη μάχη για μια άλλη πορεία και μια άλλη προοπτική της Ευρώπης. Και έδωσε επίσης τη δυνατότητα στην Αριστερά και τους συμμάχους της, από καλύτερες θέσεις, με ισχυρή λαϊκή στήριξη και με ανεβασμένο ηθικό, να επιχειρήσουν επιτέλους τις αλλαγές που χρειάζονται η κοινωνία και η χώρα.

Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος της νέας κυβέρνησης.

Γιατί μπροστά της έχει την εφαρμογή με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης μιας δύσκολης συμφωνίας με τους δανειστές. Και κυρίως γιατί μπροστά της έχει το τεράστιο έργο -και τεράστια πρόκληση συνάμα- να γκρεμίσει το παλιό και να οικοδομήσει ένα καθεστώς ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, ανάταξης της οικονομίας και της δημοκρατίας. Ένα έργο που δεν μπορεί να φέρει σε πέρας, αν οι ίδιοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν χθες, δεν το πάρουν στα χέρια τους.

Ας μην κρατήσουν οι χοροί, συνεπώς.

Η παλινόρθωση απέτυχε, αλλά η ανόρθωση είναι μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο αποφασισμένος, πιο ώριμος, πιο προσγειωμένος, πιο έμπειρος, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, αρχίζει από σήμερα κιόλας τη μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια στην οποία θα αναδειχτούν οι δεσμοί του με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αλλά και το αγωνιστικό του φρόνημα, το ηθικό του πλεονέκτημα, η αφοσίωσή του σε όσους έχουν δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση.

Σ' αυτή την προσπάθεια έχουν τη θέση τους όλοι. Γιατί είναι μια προσπάθεια με εθνικά χαρακτηριστικά. Και από την έκβασή της θα κριθεί όχι το αύριο της Αριστεράς, αλλά το αύριο της χώρας.

Πηγή: www.avgi.gr

Επικράτεια

Ενημέρωση:                        Ενσωμάτωση:
21-09 15:13                                    19.513/19.513   100,00 %
 Κόμμα%Εδρες
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ35,46145
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ28,1075
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή6,9918
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)6,2817
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ5,5515
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ4,0911
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία3,6910
Ενωση Κεντρώων3,439
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ2,86
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ.0,85
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)0,77
ΚΟΙΝΩΝΙΑ0,65
δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος0,53
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας0,28
ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ0,16
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ "ΕΛ.ΛΑ.Σ."0,12
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)0,08
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ0,04
Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ0,04
Ανεξ./Μεμονωμένοι Υποψήφιοι0,02
Πηγή: left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου