Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Στο Ελληνικό μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες από το ταε κβο ντο

Σε κτίριο των πρώην ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου, μεταφέρθηκαν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στο γήπεδο του τάε κβο ντο στο Παλαιό Φάληρο.

Για την προσωρινή φιλοξενία τουλάχιστον 500 προσφύγων, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τη συγκατάθεση του φορέα διαχείρισης των ολυμπιακών ακινήτων, άνοιξε το γήπεδο χόκεϊ.


Η μεταφορά των προσφύγων έγινε σήμερα το μεσημέρι και αποτελεί μία προσωρινή ανακούφιση για πλήθος ανθρώπων.

«Ανθρωπιστικά και αλληλέγγυοι στο δράμα αυτών των ανθρώπων, θα συμπαρασταθούμε με κάθε δυνατό μέσον αν και δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς βοήθεια πρέπει να παρέχει ο δήμος», δήλωσε ο κ. Κωνσταντάτος, μετά την απόφαση.

Ο κ. Κωνσταντάτος -με την ευκαιρία- δεν παρέλειψε να εκφράσει την αγωνία του για την «επένδυση» στο Ελληνικό: «Το αεροδρόμιο ήταν και είναι για εμάς ο χώρος που πρέπει να γίνει η ανάπτυξη και η επένδυση που θα φέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας και αντισταθμιστικά οφέλη για τους όμορους δήμους. Σ΄αυτό είμαι σταθερά προσανατολισμένος και δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη απ΄αυτό».

Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους δήμους και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα.

Οι τοπικές κοινωνίες καλούνται να επιδείξουν την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που κατατρεγμένοι από τον πόλεμο και τη φτώχεια φτάνουν στην Ελλάδα και καλούνται να επιβιώσουν κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες χωρίς μέτρα προστασίας.

Πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ξεκινήσει ήδη να υλοποιούνται. Κάθε μέρα, στο «Υπόστεγο» (στις 7.00μμ) θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης. Αρχικά θα συγκεντρωθούν είδη καθαριότητας (οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν) καθώς και σερβιέτες και παιδικά παιχνίδια.

Η διοίκηση του δήμου Ελληνικού-Αγυρούπολης αλλά και των όμορων δήμων οφείλουν να συνδράμουν με τα μέσα που διαθέτουν ώστε να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη η διαβίωση αυτών των ανθρώπων.

Να σημειώσουμε πως η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα δύο νέα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων. Το πρώτο θα δημιουργηθεί στο Λαύριο και το δεύτερο στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, στα πρότυπα του κέντρου φιλοξενίας στον Ελαιώνα.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου