Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

γράφει ο Τάσος Ταστάνης *


Tρίτη 29 Σεπτέμβρη.


Κάθε μέρα που φεύγει, επουλώνει και κλείνει τις πληγές όσο είναι δυνατόν, όλων αυτών των βασανισμένων και κατατρεγμένων ανθρώπων που έχουν βρει καταφύγιο στους φιλόξενους χώρους μέχρι το πρωι χθες στο Ταε κβο ντο στο Π. Φάληρο και από το μεσημέρι και μετά στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού στο γήπεδο του χόκεϊ.

Είναι συγκλονιστικές οι στιγμές και οι εικόνες που ζούμε, έρχονται συνέχεια εθελοντές, συλλογικότητες, φορείς, κοινωνικές κουζίνες, κοινότητες από άλλες χώρες, (προχτές μόνο η κοινότητα των Φιλιππινέζων έφερε 300 μερίδες φαγητό) απλοί καθημερινοί άνθρωποι και προσφέρουν την αλληλεγγύη τους, την ανθρωπιά τους, τον χρόνο τους και το χαμόγελο τους.

Και εχτές την πρώτη ημέρα στο Ελληνικό η κατάσταση αντιμετωπίστηκε χωρίς σοβαρά προβλήματα και στην υποδοχή, και στην τακτοποίηση, και στο μοίρασμα των ρούχων, και του φαγητού στους 500 περίπου πρόσφυγες που ήρθαν με τα λεωφορεία του ΟΟΣΑ.

Υπάρχουν εθελοντές που βρίσκονται στο χώρο και για 12 ώρες συνέχεια, χωρίς να υπολογίζουν κούραση, ορθοστασία και ένταση.

Σήμερα μια καινούργια μέρα ξημερώνει, καλή μας δύναμη.

* δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό

Πηγή: anatropistiglyfada.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου