Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες από το Κ.Ι.Φ.Α. Νέας Σμύρνης


Τους τελευταίους μήνες στη Μυτιλήνη και σε άλλα νησιά φτάνουν καθημερινά χιλιάδες, πρόσφυγες, κυρίως από το Αφγανιστάν και τη Συρία, άνθρωποι κατατρεγμένοι και τσακισμένοι από τον πόλεμο, που αναζητούν σωτηρία για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Με ανθρωπιά και αλληλεγγύη, οι κάτοικοι των νησιών, εθελοντές, δομές αλληλεγγύης απ’ όλη την Ελλάδα, έχουν ανταποκριθεί γενναιόδωρα από την πρώτη μέρα, αγκαλιάζοντάς τους και προσφέροντάς τους γεύματα, κουβέρτες και στεγνά ρούχα συνδράμοντας με όλες τους τις δυνάμεις στο καθημερινό δράμα αυτών των ανθρώπων.

Στα πλαίσια των αλληλέγγυων δράσεων που αναπτύχθηκαν, το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλλυλεγγύης Νέας Σμύρνης απέστειλε ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη ρουχισμού στον προσφυγικό καταυλισμό τού Καρατεπέ στη Μυτιλήνη ενώ μια ομάδα εθελοντών επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα και παρέδωσε στους πρόσφυγες κάποια είδη πρώτης ανάγκης.

Αυτή τη στιγμή οι ανάγκες παραμένουν τεράστιες.

Συγκεντρώνουμε, λοιπόν, είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό να τα προσφέρουμε στον Ελαιώνα αλλά και στους καταυλισμούς της Μυτιλήνης που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα, αφού καθημερινά καταφτάνουν πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν πολλά παιδιά εξαντλημένα κι αφυδατωμένα όπως και ενήλικες, αρκετοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι οι εξής:
- Πλαστικά μπιμπερό, betadine /οξυζενέ/γάζες 
- Οδοντόκρεμες επίδεσμοι/χανζαπλαστ 
- Οδοντόβουρτσες αντιδιαρροικά (immodium κτλ) 
- Σαπούνια/σαμπουάν, παυσίπονα/αντιπυρετικά 
- Παιδικές πάνες Νο 2,3,4 κρέμες εγκαυμάτων/κορτιζονούχες 
- Γάλατα 2ης βρεφικής ηλικίας αντιβιώσεις/κολλύρια 
- Βρεφικές κρέμες ηλεκτρολύτες (almora, hidrasec sach ή caps) 
- Ρούχα (ενηλίκων/παιδικά) παπούτσια (κυρίως παιδικά)
- Παιχνίδια για παιδιά δημοτικού υλικά ζωγραφικής για παιδιά 
- Σεντόνια/πετσέτες υπνόσακκοι
Όποιοι επιθυμούν να προσφέρουν κάτι από τα παραπάνω πράγματα που σίγουρα όλοι έχουμε σπίτι μας, μπορεί να τα φέρει στο χώρο του Ιατρείου στην Άνω Νέα Σμύρνη, Αμισού 67 (τηλ. επικοινωνίας: 2109316127)
Δευτέρα 1-3 μμ, Τρίτη 11-7 μμ, Τετάρτη 10 πμ-5 μμ και Πέμπτη 1 μμ-5 μμ.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΠΟΛΕΜΟ

Πηγή: www.nstv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου