Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο παραιτήσεις στην ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

γράφει ο Στράτος Ιωακείμ

Συμπληρώνοντας μόλις δύο μήνες θητείας στη διοίκηση της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ ο πρόεδρος Στέφανος Πάντος και το μέλος Χρήστος Κορτζίδης υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μιλώντας για «ξεπούλημα» του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Την εξέλιξη αυτή φέρεται να επέσπευσε και η επιβολή επιτρόπου-παρατηρητή της LAMDA Development στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε..

Η παραίτηση του Χρήστου Κορτζίδη

«Το ξεπούλημα του Ελληνικού στο Λάτση, μέσα από μια παράνομη και σκανδαλώδη διαδικασία σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, μετά από μια σύντομη περίοδο αμφισβήτησής του, επανήλθε ως επιλογή και δέσμευση του κράτους, με τη σύμφωνη γνώμη και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την ψήφιση του 3ου μνημονίου από την Βουλή» υπογραμμίζει στο κείμενο παραίτησής του, ο Χρήστος Κορτζίδης τονίζοντας πως με αυτό το δεδομένο δεν έχει νόημα η συμμετοχή του στο ΔΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.

«Ο αγώνας συνεχίζεται, ώστε το Ελληνικό και γενικότερα η δημόσια περιουσία να γίνει πηγή πλούτου και ευημερίας για το λαό και τη νεολαία και όχι μέσο στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου για την εκμετάλλευση και τη χειραγώγησή τους» καταλήγει ο τέως δήμαρχος.

Η παραίτηση του Στέφανου Πάντου

Λίγες ώρες αργότερα και ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, Στέφανος Πάντος υπέβαλλε την παραίτησή του, κοινοποιώντας την στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο κ. Πάντος κάνοντας ένα μικρό απολογισμό της δίμηνης θητείας του, σημειώνει «δυστυχώς λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας το Τρίτο Μνημόνιο που επιβλήθηκε στην χώρα μας από τους δανειστές, αναφέρεται εντελώς συγκεκριμένα και οριστικά στην υλοποίηση της νομικά διάτρητης σύμβασης, που συνιστά ουσιαστικά ξεπούλημα του Ελληνικού με τους ίδιους απαράδεκτους όρους και δεν δίνει επί πλέον κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης με επενδυτές για την αξιοποίηση του χώρου με άλλους όρους ώστε να είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

Ο υπό παραίτηση πρόεδρος στέκεται σε ένα ακόμα γεγονός, αποκαλύπτοντας: «εκτός των άλλων από την παραπάνω σύμβαση, που τώρα ξαφνικά επανενεργοποιείται όπως μας κοινοποιήθηκε, επιβάλλεται επίτροπος-παρατηρητής, και συγκεκριμένα ο νομικός σύμβουλος της LAMDA Development , με στόχο την υποχρεωτική παρακολούθηση-επιτήρηση από σήμερα και στο εξής , όλων των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.».

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ αφού ξεκαθαρίζει πως δεν είναι μέλος κανενός κόμματος, σημειώνει πως «η δραστηριότητα μας για την υπεράσπιση του Δημόσιου Χώρου και την αξιοποίηση του προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, σε συνθήκες Τρίτου Μνημονίου και ασφυκτικής επιτήρησης , δεν μπορούν να συνεχιστούν μέσα από το Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» υποβάλλοντας την παραίτησή του.

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου