Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Μοσχάτο: Δυο ταινίες προβάλλονται στο Σπίτι της Μεσοποταμίας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 8.00μμ

Μετά το αφιέρωμα στις γυναίκες δημιουργούς, κατά τη διάρκεια του Σεπτέμβρη, ο Οκτώβριος στην Κινηματογραφική Λέσχη της Μεσοποταμίας είναι αφιερωμένος στην κωμωδία.

Την Κυριακή 4 Οκτωβρίου στις 8.00 το βράδυ, στο "Σπίτι της Μεσοποταμίας", Πλάτωνος 13 στο Μοσχάτο, θα προβληθούν δύο ταινίες:

"Μια Νύχτα στην Καζαμπλάνκα" του Άρτσι Μέιο, με τους αδερφούς Μαρξ, και "Τρεις Εποχές" του Μπάστερ Κίτον.

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης, φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Μια νύχτα στην Καζαμπλάνκα

Σκηνοθεσία: Αρτσι Μέγιο
Πρωταγωνιστούν: Γκρούτσο Μαρξ, Χάρπο Μαρξ, Τσίκο Μαρξ, Λιζέτ Βέρεα, Λόις Κολιέ


Ο Κόρνμπλοου, παλαβιάρης διευθυντής του Hotel Casablanca, γίνεται στόχος δολοφονικής συνωμοσίας ενός ψευτο-κόμη, πράκτορα των ναζί, και της ερωμένης του. Τα σχέδιά τους όμως ανατρέπονται από τον φαφλατά σωματοφύλακα του Κόρνμπλοου και τον μουγκό υπηρέτη του κόμη.

Οι αδελφοί Μαρξ παρωδούν την "Καζαμπλάνκα". Έχει την αίγλη των κλασικών ταινιών των αδελφών Μαρξ, είναι όμως από τις πιο ξεκαρδιστικές, με μια υποτυπώδη αστυνομική ίντριγκα και τρελά σουρεαλιστικά γκαγκ. Οργιάζει και πάλι ο (ψευτο)μουγκός Χάρπο.

Τρεις Εποχές

Σκηνοθεσία: Μπάστερ Κήτον

Είναι η πρώτη μεγάλου μήκου του Keaton με την Metro η συνεργασία τns εταρειας με τον Τσάπλιν και τόν Loyd. To στούντιο ηθελε από τον Keaton να κάνει δύο μεγάλου μήκουs ταινίες τόν χρόνο.

Οι Τρεις Εποχές είναι μια παρωδία εμπνευσμενη από την "Μισαλλοδοξία του Griffith". Ακολουθεί την ατυχή ρομαντική ζωή του ήρωα μέσα από τoυς αιώνες. Από την αρχή της ανθρωπότητας , την Παλαιολιθική εποχή την Ρωμαϊκή εποχή, μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου