Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Χωρίς μάθημα στα σχολεία η Δευτέρα 5 Οκτωβρίου

Δεν θα κάνουν μάθημα, αλλά θα πάνε στα σχολεία κανονικά, οι μαθητές τη Δευτέρα 5η Οκτωβρίου σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτό συμβαίνει γιατί η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου έχει θεσμοθετηθεί ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, με θεματικό άξονα «Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει για τον τρόπο οργάνωσης της 2ης «Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού».

Επιπλέον, θα διενεργηθεί Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός δημιουργίας Ταινιών Μικρού Μήκους και ψηφιακών εικαστικών έργων σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. Το θέμα του διαγωνισμού θα είναι «Σχολικός Αθλητισμός - Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Σε περίπτωση που στις 5 Οκτωβρίου υπάρχουν καιρικά φαινόμενα, ή άλλοι λόγοι που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων της ημέρας αυτές μεταφέρονται με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων εντός του μηνός.

Πηγή: www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου