Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

«Το Γουρούνι Της Αυτού Μεγαλειότητας» προβάλλεται στην Εργατική Λέσχη Καλλιθέας απόψε στις 8.00μμ

Απόψε, Κυριακή 18/10, στις 8.00μμ η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας θα προβάλει στο χώρο της (Λασκαρίδου 134) την ταινία «Το Γουρούνι Της Αυτού Μεγαλειότητας» [A Private Function], 1984.

Το 1947, δύο μόλις χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, οι συνθήκες ζωής για την πλειοψηφία του πληθυσμού στη νικήτρια του πολέμου Μεγάλη Βρετανία, είναι άθλιες: δελτίο για τα τρόφιμα, ελλείψεις σε βασικά είδη τροφίμων και κυρίως στο κρέας, μαύρη αγορά…


Ένα ζευγάρι μικροαστών διαπιστώνει ότι οι επιχειρηματίες της μικρής τους πόλης ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τους γάμους της πριγκίπισσας Ελισάβετ με τον Πρίγκιπα Φίλιππο, με ένα τσιμπούσι στο οποίο το βασικό φαγητό θα είναι το κρέας ενός γουρουνιού, το οποίο κάποιος αγρότης εκτρέφει παράνομα γι’ αυτή την περίσταση.

Οι ευυπόληπτοι κατά τα άλλα μικροαστοί, αποφασίζουν να κλέψουν το γουρούνι. Ταυτόχρονα όμως ένας επιθεωρητής τροφίμων προσπαθεί να… πατάξει το έγκλημα.

Πίσω από τις δυνατές κωμικές σκηνές της πολυβραβευμένης κωμωδίας αναδεικνύεται μια διεισδυτική καταγραφή των κοινωνικών συνθηκών των πρώτων χρόνων της μεταπολεμικής Μ. Βρετανίας, όπου το έπαθλο της κοινωνικής καταξίωσης και της κοινωνικής ανόδου είναι ένα… γουρούνι.

Σκηνοθέτης:
Malcolm Mowbray
Σεναριογράφος:
Alan Bennett
Ηθοποιοί:
Richard Griffiths, Michael Palin, Maggie Smith, Tony Haygarth, Bill Paterson, Liz Smith, Denholm Elliott, John Normington

Πηγή: ergatikilesxikallitheas.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου