Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Δημοψήφισμα: Μνημόνιο ή πρόσφυγες;

γράφει ο Λάκης Μπέλλος


Εντυπωσιακή είναι η πρόταση της γερμανικής κυβέρνησης να μειώσει μέχρι εξαφάνισης το Μνημόνιο, αν δεχτούμε περισσότερους
πρόσφυγες!

Δίνεται η ευκαιρία στον Τσίπρα να σκίσει το Μνημόνιο με την υποχώρηση να δεχτούμε περισσότερους πρόσφυγες, γιατί το Βερολίνο ως γνωστόν δεν έχει πλατείες Βικτωρίας και δεν θέλει να χαλάσει το πρεστίζ των πλατειών του.

Η πρόταση είναι εντυπωσιακή, αλλά πρέπει να σκεφτούμε τι μας συμφέρει. Το Μνημόνιο σαν ατσάλι ή να δεχτούμε πρόσφυγες; Οσο περισσότερους πρόσφυγες θα δεχόμαστε, τόσο θα μειώνεται το Μνημόνιο μέχρις πλήρους κατάργησης και εξαφάνισης.

Ο Τσίπρας δέχεται διάφορες εισηγήσεις για το θέμα που έσκασε ξαφνικά και οι Γερμανοί, αν και διέρρευσε από δικό τους έγκυρο οικονομικό περιοδικό, κάνουν τώρα τάχα μου τον ανήξερο.

Ο Αλέξης σκέφτεται πολύ σοβαρά το δημοψήφισμα, γιατί έχει πάθει στέρηση ένα μήνα χωρίς κάλπες.

Αλλωστε οι δικαστικοί αντιπρόσωποι είναι ακόμα στα εκλογικά τμήματα.

Προσωπικά προσεύχομαι να γίνει δημοψήφισμα γιατί πηγαίνοντας τόσο συχνά στο σχολείο-εκλογικό τμήμα θα μου απονείμουν και το απολυτήριο Δημοτικού, επειδή ως μαθητής δεν πάταγα ποτέ και τώρα όλο εκεί είμαι και θα ξαναπάω βέβαια με το «Μνημόνιο ή πρόσφυγες».

"! Με πρόσχημα ότι δεν αυξάνονται οι κάρτες, τα εισιτήρια των ΜΜΜ από 1, 20 πάνε στα 2 ευρώ. Ασε προτιμάμε το αυτόφωρο ¡"
Νέα Επιτροπή 48 Σοφών ο Κατρούγκαλος

♦ Νέα Επιτροπή 48 Σοφών δημιουργεί ο Κατρούγκαλος, μετά την επιτυχία που είχε η Επιτροπή των 12 Σοφών και άφησε κατάπληκτους όλους.

♦ Τα θέματα για το συνταξιοδοτικό με το πόρισμα των 12 λύθηκαν όλα, εκτός από μόνο 1.254 περιπτώσεις που θα λυθούν με τη νέα Επιτροπή.

♦ Οι 48 θα είναι της πλήρους εμπιστοσύνης και πληρωμής του υπουργού και θα επεξεργαστούν θέματα που έχουν εκκρεμότητες.

♦ Τα θέματα αυτά είναι ότι αποδεικνύεται μεγάλη η κοινή σύνταξη των 300 ευρώ και πρέπει να βρεθεί τρόπος να κατεβεί τουλάχιστον στο μισό γιατί οι συνταξιούχοι θα επιδίδονται σε κραιπάλη, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν στα νοσοκομεία, οπότε από εκεί πάλι έξοδα.

♦ Η επιτροπή των 48 θα επανεξετάσει και το θέμα της μηδενικής σύνταξης για τους έχοντες, αφού θα αφορά και υπουργούς και βουλευτές όταν παίρνουν σύνταξη. Ορισμένοι δε, παίρνουν μέχρι 4-5 συντάξεις και αν είναι μηδενικές θα τρελαθούν.

♦ Το μέτρο επηρεάζει κυρίως τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που παίρνει 10 συντάξεις και απειλεί ότι θα ξαναγυρίσει στο γραφείο του, το οποίο έχει δοθεί στον Λεβέντη.

♦ Οι 48 θα παραδώσουν σύντομα, σε δύο χρόνια, το πόρισμα κι αυτή τη φορά θα ξεπατικώσουν όχι το αυστραλιανό μοντέλο των συντάξεων, αλλά το βορειοκορεατικό στο οποίο οι συνταξιούχοι πληρώνουν κάθε μήνα το κράτος.


Πιστωτική κάρτα και στα δανεικά!

Ένα ακόμα παρεπόμενο με τη χρήση της πιστωτικής κάρτας σε όλες τις συναλλαγές. Τι γίνεται όταν ζητάει δανεικά ο ένας από τον άλλο;

Αν θέλουμε να δώσουμε δανεικά, δίνουμε την κάρτα; Σωθήκαμε. Εδώ τα μετρητά γίνονται δανεικά κι αγύριστα. Τώρα θα γίνεται και η κάρτα αγύριστη και παραπέρα.

Τα άλλα θέματα σχετικά με τις πιστωτικές και χρεωστικές τακτοποιούνται σιγά σιγά:

  • Αν θέλουμε να ρίξουμε νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι ρίχνουμε την κάρτα. Πιάνεται η προσευχή μας.
  • Αλλάζει και ο τρόπος ληστειών. Οι ληστές δεν παίρνουν πια μετρητά. Λένε: «Ψηλά τα χέρια, την κάρτα και τον κωδικό της!»
Το μεγαλύτερο πιστωτικό όριο κάρτας στην Ελλάδα έχει ο Σταθάκης με 1.000.000 ευρώ.

Δημοσκόποι: Ντέρμπι στη Ν.Δ.


Μόνο λίγο καιρό οι δημοσκόποι ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβούν. Βγήκαν οι πρώτες 35 δημοσκοπήσεις για την εκλογή προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.


Αυτή τη φορά είναι πεπεισμένοι ότι θα πέσουν μέσα (στο πηγάδι).

Τα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν τα ίδια ευρήματα όπως στις βουλευτικές, ότι θα γίνει ντέρμπι, θα δοθεί μάχη σώμα με σώμα και όλα θα κριθούν στο νήμα.

Αυτή τη στιγμή έχουμε την απόλυτη ισοπαλία, όπως στις βουλευτικές, και τα ποσοστά έχουν ως εξής:

1. Μεϊμαράκης 20%.
2. Αδωνις 20%.
3. Τζιτζικώστας 20%.
4. Μητσοτάκης 20%.
5. Αναποφάσιστοι - δεν ξέρω, δεν απαντώ 20%.
Ευτυχώς έχει μειωθεί το ποσοστό στατιστικού λάθους, που είναι συν/πλην 646%.

Στις 22 Νοεμβρίου οι δημοσκόποι, επιτέλους, θα πανηγυρίσουν.

«Δούρου Αρένα» και ο ΠΑΟ στο Βοτανικό!


● «Ρένα Δούρου Αρένα» στον Βοτανικό αποκτάει και ο Παναθηναϊκός! Ευτυχισμένος ήταν ο Γιάννης Αλαφούζος μετά τη χθεσινή συνάντηση με την περιφερειάρχη, που είδε μόνο το «Πάμε Λουκέτο».

● Η κ. Δούρου έδωσε το πράσινο φως, λόγω και του χρώματος της ομάδας,
για τη δημιουργία του νέου γηπέδου στον Βοτανικό.

● Έτσι τώρα αποκτάμε και δεύτερη «Ρένα Δούρου Αρένα» μετά τη Φιλαδέλφεια. Στόχος της περιφερειάρχου είναι να αποκτήσει κάθε πόλη της Ελλάδας «Δούρου Αρένα».

● Επίσης κάθε χωριό θα αποκτήσει και γυμναστήριο «Δούρου Αρένα».

● Ο Αλαφούζος έπεισε τη συνομιλήτριά του να γίνει το γήπεδο, με το ισχυρό αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν πια κορμοράνοι, γιατί λόγω της κρίσης δεν έχουν τι να φάνε στην περιοχή και την εγκατέλειψαν.

● Η Ρ. Δούρου έχει βάλει χρονοδιάγραμμα να κατασκευαστούν 37 «Δούρου Αρένα» σε όλη την Ελλάδα και τουλάχιστον 8 στο εξωτερικό με πρώτο το «Μπερναμπέου» της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πηγή: www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου