Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Γ. Μουζάλας: Εμείς δεν πρόκειται να εξαφανίσουμε τους πρόσφυγες, θα ζουν ανάμεσά μας (ηχητικό)

«Οι πρόσφυγες θα είναι ανάμεσά μας, δεν πρόκειται να τους εξαφανίσουμε και γι’ αυτό πρέπει να φτιάξουμε όλοι μαζί τους καλύτερους όρους για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο των αυξημένων προσφυγικών ροών» τόνισε, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Μπάμπη Αγρολάμπο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

Το Υπουργείο επεξεργάζεται ένα σχέδιο με βάθος χρόνου που περιλαμβάνει μόνιμες εγκαταστάσεις καταγραφής και διαμονής των προσφύγων, ενώ αυτή τη στιγμή «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες από την υπερφόρτωση ορισμένων περιοχών, φτιάχνοντας ένα δίκτυο χώρων και να μεταφέρονται οι πρόσφυγες εκεί ώστε να ανακουφίζεται η εκάστοτε περιοχή».


Η εύρεση χώρων θα έχει λήξει τις επόμενες μέρες, διαβεβαίωσε ο υπουργός. Δεν είναι πρόθεση του υπουργείου «να μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων και γι’ αυτό η πρόθεσή μας δεν είναι να φτιάξουμε μόνιμους καταυλισμούς για 100 και 200 χιλιάδες πρόσφυγες» ανέφερε, εξηγώντας πως είναι ένα μείζον ζήτημα που θα το λύσει συνολικά η Ευρώπη.

Όσον αφορά τη λειτουργία των προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, όπως το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο και τις εγκαταστάσεις του Χόκεϊ στο Ελληνικό, ο κ. Μουζάλας εξήρε την προσφορά δεκάδων εθελοντών αλλά και στελεχών του Υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής.

Ο χειμώνας είναι μια ευκαιρίας για να προετοιμαστούμε καλύτερα για τις προσφυγικές ροές που θα έρθουν το καλοκαίρι, υπογράμμισε.

Ακούστε:

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου