Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σύσκεψη της Ρένας Δούρου με δημάρχους για το Ρέμα της Πικροδάφνης

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο το Ρέμα της Πικροδάφνης συγκάλεσε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, στα γραφεία της Περιφέρειας με τη συμμετοχή των δημάρχων Αγίου Δημητρίου (Μ. Ανδρούτσου), Ηλιούπολης (Βασ. Βαλασόπουλος), Π. Φαλήρου (Διον. Χατζηδάκης), Αλίμου (Ανδ. Κονδύλης).

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η απόφαση για τη σύσκεψη ήταν αποτέλεσμα σειράς διαβουλεύσεων των αρμόδιων αντιπεριφερειαρχών με τις δημοτικές αρχές, τις παρατάξεις, τους τοπικούς φορείς και τις τοπικές κοινωνίες.

Στη σύσκεψη αναλύθηκαν όλες πτυχές και εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που θέτει η επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής προστασίας του Ρέματος της Πικροδάφνης, ενός μοναδικού ζωντανού οικοσυστήματος, υψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν όλα τα θέματα σχετικά με τα έργα για την ανάπλαση, την προστασία, την ανάδειξη του ρέματος καθώς και την αντιπλημμυρική προστασία.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, καθώς έθεσε τα θεμέλια για την οριστικοποίηση των επόμενων βημάτων στη βάση εκείνων των περιβαλλοντικών προδιαγραφών που θα ενισχύουν το μοναδικό χαρακτήρα του ρέματος της Πικροδάφνης, τη διαχείριση και την αποκατάστασή του εντός του αστικού ιστού.

Από όλους τους μετέχοντες κρίθηκε σημαντικό ως πρώτο βήμα να προχωρήσει άμεσα η οριοθέτηση - διευθέτηση του ρέματος, που θα τεθεί εκ νέου σε διαβούλευση προκειμένου να συμπεριληφθούν και νέα στοιχεία και να διορθωθούν σοβαρά τεχνικά λάθη μελετών του παρελθόντος, λαμβάνοντας υπόψη τη στοιχειώδη κοινωνική προσέγγιση του ζητήματος.

Στόχος η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του, η δυνατότητα εκτέλεσης των απαραίτητων παρεμβάσεων για την προστασία της ζωής των πολιτών και των περιουσιών τους, η διασφάλιση και διάσωση του ζωντανού αυτού οικοσυστήματος και η αντιμετώπισή του ως τέτοιου και όχι ως κοινού αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου