Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Για κλίμα τρόμου και αυθαιρεσίες στο γήπεδο του Κρόνου κάνει λόγο η Οργάνωση Μελών Αγίου Δημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Την είσοδο 250-300 οπαδών του Παναθηναϊκού  με λοστούς, καδρόνια και πέτρες στο γήπεδο του Κρόνου, το κλίμα τρόμου στη διάρκεια
του αγώνα και την αποχώρησή τους με τη μορφή τάγματος εφόδου, καταγγέλλει η Οργάνωση Μελών Αγίου Δημητρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά έγιναν -και δεν γράφτηκαν στον αθλητικό τύπο- στον αγώνα πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας γυναικών, μεταξύ των ομάδων ΓΣ Κρόνος - Παναθηναϊκού και μάλιστα οδήγησαν στην αποχώρηση των φιλάθλων του Κρόνου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα όσα δυσάρεστα έλαβαν χώρα, στο Νέο κλειστό γήπεδο Αγίου Δημητρίου (Κρόνου), κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας γυναικών, μεταξύ των ομάδων του ΓΣ Κρόνος και του Παναθηναϊκού.

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα 250-300 οπαδοί του Παναθηναϊκού, από το σύνδεσμο της περιοχής μας, εισέβαλαν κυριολεκτικά στο γήπεδο με λοστούς, καδρόνια και πέτρες επιβάλλοντας τον δικό τους νόμο. Το νόμο του τρόμου.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα τα ρυθμικά ομαδικά συνθήματα, οι βρισιές, οι προπηλακισμοί, οι απειλές, οι αυθαίρετες βόλτες εντός αγωνιστικού χώρου και τα καπνογόνα δεν άφηνα περιθώρια καμίας αντίδρασης. Οι φίλαθλοι του ΓΣ Κρόνος τρομοκρατημένοι από την κατάσταση πήραν τα παιδιά τους και αποχώρησαν από το γήπεδο. Η ομάδα του ΓΣ Κρόνος έχασε θέλοντας και μη.

Η αστυνομική δύναμη που υπήρχε στο γήπεδο δεν επαρκούσε για να επιβάλλει την τάξη. Αλλά και αν ακόμα έρχονταν ενισχύσεις αντιλαμβάνεται κανείς τι θα επακολουθούσε. Με προτροπή μάλιστα της αστυνομίας ολοκληρώθηκε το παιχνίδι γιατί ενδεχόμενη διακοπή του θα πυροδοτούσε την οργή των «φίλων» του Παναθηναϊκού.

Μετά το πέρας του αγώνα οι συγκεκριμένοι οπαδοί με την μορφή τάγματος εφόδου και σε παράταξη απεχώρησαν από το γήπεδο. Η εικόνα αυτή υπενθύμισε σε όλους τις υπόγειες διασυνδέσεις που έχουν αυτοί οι σύνδεσμοι με τον φασισμό. Ταυτόχρονα δεν ξέχασαν να κάνουν και το απαραίτητο «πλιάτσικο» στο γήπεδο παίρνοντας πυροσβεστήρες, καρέκλες και κάθε τι που μεταφέρονταν.

Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί. Στην πόλη μας υπάρχουν δύο τέτοιοι σύνδεσμοι (Παναθηναϊκού, ΑΕΚ). Στο πρόσφατο παρελθόν το εκλογικό κέντρο του κόμματός μας υπήρξε θύμα αναίτιας επίθεσης τέτοιων οπαδών.

Όλα αυτά τα χρόνια τα φαινόμενα βίας προστατεύονταν από τις λογικές των Μπαλτάκων. Σήμερα έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς και πρέπει να δράσει για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού που δυσφημεί τη χώρα διεθνώς. Πριν από λίγους μήνες ψηφίστηκε αθλητικός νόμος 4326/2015 για την πάταξη της βίας. Ζητάμε από την Δημοτική Αρχή της πόλης μας να ασκήσει πίεση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ώστε να εφαρμοσθεί άμεσα ο νόμος που προβλέπει τη διάλυση των συνδέσμων. Σε αυτή την προσπάθεια θα μας βρει αρωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου