Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

«Ναι» από το ΚΚ Πορτογαλίας σε μια κυβέρνηση Σοσιαλιστών, κόντρα στον κεντροδεξιό Κοέλιο

Πρόθυμο να στηρίξει μία κυβέρνηση, της οποίας θα ηγείται το κεντροαριστερό κόμμα των Σοσιαλιστών ώστε να αποφευχθεί ο σχηματισμός μιας δεξιάς κυβέρνησης, δήλωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας, ύστερα από συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των δύο κομμάτων, το απόγευμα της Τετάρτης, εν μέσω διαβουλεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές της Κυριακής.

«Μία εναλλακτική κυβερνητική λύση, η οποία θα περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, θα τύχει της πολιτικής μας στήριξης, προκειμένου να σταματήσει η εφαρμογή της λιτότητας από την κεντροδεξιά συμμαχία του Κοέλιο» επισήμανε ο ηγέτης του Κ.Κ., Τζερόνιμο ντε Σόουζα.

Οι συζήτησεις μεταξύ των κεντροαριστερών και αριστερών κομμάτων της Πορτογαλίας συνεχίζονται, με το Σοσιαλιστικό Κόμμα να συναντά το Μπλόκο της Αριστεράς το πρωί της Πέμπτης.

Το Μπλόκο και το Κομμουνιστικό Κόμμα έχουν δηλώσει την προθυμία τους να έρθουν σε διάλογο με τους Σοσιαλιστές και να στηρίξουν μια κυβέρνησή τους, ώστε να αποφευθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης από την κεντροδεξιά συμμαχία του απερχόμενου πρωθυπουργού Πάσος Κοέλιο,που μπορεί να «τερμάτισε» πρώτος στις εκλογές, αλλά έχασε την αυτοδυναμία.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Διαβάστε ακόμη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου