Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Εμπρός της γης οι αφηνιασμένοι

του Νίκου Μωραΐτη

Ζούμε απίστευτες στιγμές! Έχουν αφηνιάσει.

Οι μιντιάρχες κλείνουν τα κανάλια τους την ημέρα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Ολάντ, την ημέρα που ο γάλλος Πρόεδρος δηλώνει τη στήριξή του στην Ελλάδα για το ζήτημα του χρέους, αλλά και -έκπληξη- για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Από την επίσκεψη Ολάντ, κάλυψαν το εθιμοτυπικό σκέλος (τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας) και έκλεισαν τα κανάλια τους στο πολιτικό σκέλος!

Από τις συναντήσεις, οι διαπλεκόμενες εφημερίδες κρατούν τον Ολάντ στο αεροπλάνο να έρχεται και να φεύγει. Α! Και το ποιοι προσκλήθηκαν στη βραδιά του Gazarte. Γιατί αυτοί και όχι άλλοι; Γιατί οι κολλητοί του Τσίπρα; Ωχ, γαμώτο, τις προσκλήσεις έκανε η γαλλική πρεσβεία. Και είχαν χτίσει τόσο ωραίο παραμύθι για τους φιλοτσιπρικούς καλλιτέχνες και τους αντιτσιπρευόμενους…

Τα site της ντροπής αναπαράγουν τη φωτογραφία με τον πρωθυπουργό που είχε ανοιχτά τα πόδια του στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, ωρυόμενα για την… εθνική ταπείνωση. Κλειστά πόδια, πατριώτης! Ανοιχτά πόδια, προδότης!

Τα νεοφιλελεύθερα προφίλ στο Facebook, αφού κατάπιαν έξι χρόνια εθνικής ντροπής, έξι χρόνια φτώχειας, ανεργίας και εξευτελισμού, τώρα ρίχνουν κατάρες στον Τσίπρα για τη στάση του σώματός του στον εθνικό ύμνο και το ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία που κατακλέβει τα λεφτά του λαού!

Αυτή είναι η αντιπολίτευση σήμερα. Ένας οχετός διαπλεκόμενων μίντια που βλέπουν την κυριαρχία τους να πλήττεται με το νέο νόμο και ένας εσμός νεοφιλελεύθερων account που θυμήθηκαν, έξι χρόνια μετά, ότι ο λαός πεινάει. Ένα τσούρμο αφηνιασμένων.

Πηγή: www.altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου